Do týmu před časem zamířil Petr Pojar z Black Angels a hodně blízko k angažmá má i reprezentant Německa Erik Schuschwary!

„Jeho příchod k nám je na 90 % procent hotový, klub mu nebrání a jen se to musí doladit administrativně. Z jeho strany každopádně zájem je," prozradil trenér Severočechů Tomáš Syryčanský.

Prozradíte čtenářům, jak ke kontaktu takového hráče došlo?
Znám ho ještě z doby, kdy jsem v Německu trénoval. Vím, že je to šikovný hráč. Je potřeba říci, že Německo je ve florbale o krok za námi, jejich Bundesliga je někde na úrovni lepších týmů v naší první lize. Drážďany, za které doposud hrál, se navíc letos do nejvyšší soutěže nepřihlásily, přestože se zachránily.

Takže jste mu hned hodili „laso". Co si od něj slibujete?
Je to velmi produktivní hráč, takového jsme hledali. Navíc je to pravák a těch je vždy nedostatek. Bydlí i pracuje v Drážďanech, má to k nám kousek. Přestup do našeho týmu bere jako posun.

Ale Schuschwary není vaší jedinou letní posilou…
Není, ještě k nám přichází Petr Pojar z Kladna, který hrál loni za Black Angels. Zatím jsme domluvení na hostování, ale možná se to změní v přestup. Měl zájem u nás hrát a my o něj také. Známe ho jako soupeře, je to velmi nepříjemný hráč. Výborný kluk do party, ale když hraje proti vám, tak ho nenávidíte. Takový nám také chyběl (smích).

Dojde ještě na další příchody hráčů do týmu?
Je to možné, s několika hráči jsme ve fázi jednání. Chceme mít na sezonu dostatek hráčů, rozšířit kádr. Naši junioři mají letos velkou šanci udělat úspěch v nejvyšší soutěži, jejich tým zůstal pohromadě, kvůli věku odešli jen dva hráči. Nechceme se na ně proto v příští sezoně tolik spoléhat. Loni byli někteří elitní junioři přetížení, chceme aby letos nemuseli hrát třeba tři zápasy za víkend. Proto potřebujeme širší kádr.

Povídá se, že letos chcete zaútočit na postup do extraligy, co je na tom pravdy?
Vedení klubu má nějakou vizi a my jako tým si dáváme krátkodobé cíle. Je ale pravda, že když hrajete první ligu, logicky je vaší maximální motivací postoupit. Loni mohl postoupit kdokoliv z první šestky a letos to bude asi podobné. Chceme se pokusit zaútočit na nejvyšší příčky.