Úvod utkání patřil Jablonci. „Bez opory brankáře Jana Jakuba, který se vrátil do extraligových Lovosic a dvojice spojek Bůžka a Pihery, nám úvod příliš nevyšel,“ tvrdí ústecký trenér Tomáš Velek a pokračuje: „Museli jsme změnit obranu na systém s vysunutým Radkem Jelínkem a tím jsme zápas vyrovnali.“

Po první půli, kterou Chemička vyhrála o jedinou branku, se však domácím podařilo soupeři odskočit. „Ve druhé půli jsme soupeři odskočili a i brankář Švanda se dostával do tempa pomalu. V závěru ho nahradil veterán Biskup a ten zavřel bránu hlavně vůči střelám z křídelních prostor,“ byl s výkony svých svěřenců spokojený Velek.

Po utkání nezapomněl pochválit opory svého týmu. „V útoku se tradičně dařilo Srbovi a nezadržitelný byl střelec Vrběcký, obranu řídil spolehlivý Konárik. Před zápasem jsem apeloval na skutečnost, že zápasu musíme dát víc než profesorský přístup a všichni kluci opravdu hráli srdcem,“ pochvaloval si kouč.

V čele soutěže je nyní celek SK Praha 4, který neměl problémy s posledním Mostem. Ten má v tabulce pouhé dva body a tak si pražský celek s chutí zastřílel a soupeře porazil vysoko 38:16. Ústecký celek společně s Jabloncem ztrácí na lídra soutěže čtyři body.

V dalším kole druhé ligy čeká na Chemičku cesta do haly Libčic nad Vltavou. Trenér ústeckého celku však bude mít před utkáním starosti. „Před soubojem s Libčicemi musíme vyřešit otázku brankářů, ze zápasu s Jabloncem si navíc odnesl zranění Zdeněk Kabát, kterému vystaví stopku pro minimálně dvě utkání,“ postěžoval si na závěr kouč Chemičky Tomáš Velek.