Basketbalisté Ústí nad Labem nastoupili v dohrávce 7. kola Kooperativa Národní basketbalové ligy na palubovce Kolína. V sestavě domácích nechybělo bývalé křídlo Slunety Devante Wallace, jenž odešel ze severočeského celku v důsledku kontroverzního vyhazovu, kdy ho musela údajně z haly vyprovodit až policie. Konto Ústečanů nakonec zatížil 17 body ani to však nestačilo na výhru domácích Medvědů.

Rozhodla napínavá koncovka, v níž Východočeši sice stáhli desetibodové manko a v závěru se dokonce dostali do vedení, Ústí ale tlak Kolína ustálo, navíc mu pomohla technická chyba domácí lavičky. Domácí rozehrávač Adam Číž totiž v závěru, kdy jeho tým prohrával o tři body reklamoval, že byl při nepřesném trojkovém pokusu faulován, rozhodčí však i po shlédnutí videozáznamu došli k názoru, že k žádnému prohřešku nedošlo. Ačkoliv Kolín ještě dostal šanci vyhazovat tři vteřiny před koncem z autu, jenže Spencer Svejcar mezitím proměnil jeden trestný hod za zmíněný domácí prohřešek, a stanovil tak rozdíl na jedním útokem nedostižnou čtyřbodovou hranici.

"V prvním poločase dominovaly na obou stranách útoky, obrany byly hodně špatné. Po změně stran jsme zlepšili defenzivu, díky čemuž jsme získali až dvanáctibodový náskok, ovšem poté, co přešel Kolín na zónu, s níž jsme se nedokázali vypořádat, se domácí dostali v koncovce před nás. Naštěstí jsme využili jejich slabšího útoku a dokázali skóre vrátit na naší stranu. Opět rozhodla vyrovnaná a šťastná koncovka, která jde znovu za námi," radoval se ústecký trenér Antonín Pištěcký.

Ten mohl využít i služeb uzdraveného Rakočeviče a také Dalibora Faita, který byl sice na konci minulého týdne na reprezentačním srazu před odletem na kvalifikační dvojzápas na ME, do finální dvanáctky se ale neprotlačil. Nejvíce bodů nakonec zaznamenal opět kapitán Spencer Svejcar (21), znovu mu zdatně sekundoval další z Američanů Lamb Autrey, jenž jich přidal devatenáct.

Slunetu nyní čekají další dva venkovní duely, a půjde o opravdu kvalitní prověrku. Ve středu vyrazí Pištěckého soubor do Nymburka, který je první, v sobotu zajíždí na palubovku druhé Opavy.

Basketbal, KNBL, 7. kolo:
Kolín - Ústí nad Labem 86:90 (26:28, 51:56, 66:76).
Nejvíce Kolín: Číž 22, Skinner 21, Wallace 17
Ústí: Svejcar 21, Autrey 19, Šotnar 13, Pecka a Fait 11, David 5, Rakočevič a Karlovský 4, Hanes 2, Haiblík a Maděra 0, Wiesner.
Trojky: 33/14 - 30/10. TH: 9/4 - 19/16. Doskoky: 35 - 32. Hráno bez diváků.