„Musím domácím pogratulovat. Podle mě rozhodly dva faktory. Dostali jsme hodně bodů z druhých šancí a také z brejků,“ hodnotil utkání ústecký trenér Antonín Pištěcký. „Mě se utkání moc líbilo, atmosféra byla báječná, asi nejlepší v této sezóně. Mělo to úroveň play-off,“ pravil děčínský trenér Pavel Budínský.

Ústí nad Labem přitom do derby vlétlo excelentním způsobem. I díky trojkové smršti Michala Šotnara v průběhu první čtvrtiny vedlo 19:4. Pak do osudu utkání promluvil jeden z rozhodčích. Po přetahované o míč udělil ústeckému Singletarymu diskvalifikující chybu. Pro oporu Slunety tak utkání skončilo. „Je velká škoda, když v tak důležitém utkání přijdeme o klíčového hráče. Nebudu polemizovat, jak by to dopadlo, kdyby mohl hrát dál. Více se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekl Pištěcký. „Já se k tomu nebudu vyjadřovat,“ stručně podotkl děčínský kouč.

„Ústí mělo raketový nástup, Michal Šotnar nám to tam neskutečně naházel. Pomohli nám náhradníci. Jak Lukáš Feštr, tak Lukáš Bažant nás vrátili do hry,“ přiznal Budínský. „Na začátku jsme Děčín hodně překvapili. Jenže domácí pak zapnuli a začali stahovat,“ hlesl Pištěcký.

Úvodní dějství zápasu ještě hosté vyhráli, další tři čtvrtiny už ale patřili Děčínu. I když se pak hosté opět přiblížili na dostřel, Válečníci důležité vítězství uhájili. Na domácí straně byl nejlepším střelcem Tomáš Pomikálek, který nasázel 20 bodů. Na druhé straně řádil Donald Robinson, který měl v střelecké kolonce ještě o čtyři body více.

„Hodně nám pomohlo, že za hosty dávali body jen dva hráči. Ostatní se nerozehráli. I když máme relativně lehký los, stále bude náš postup do elitní skupiny obtížný,“ dodal Pavel Budínský. „Pro nás bude postup do první šestky hodně těžký. Ale stále žijeme a budeme bojovat,“ uzavřel vše Antonín Pištěcký.

BK ARMEX Děčín – SLUNETA Ústí nad Labem 75:64 (20:21, 42:38, 57:50)

Nejvíce bodů: Pomikálek 20, Feštr 13, Šiška 12, Bažant 8 – Robinson 24, Šotnar 16, Pecka 8. Diváci: 1200.