Na letošním Dakaru se rozhodně nenudí. Svou čtyřkolku už musela vyhrabávat, následně jejího závodního miláčka přejel kamion. Odneslo to pochroumané kolo.

Děčínská rodačka Olga Roučková ale statečně bojuje. Po osmé etapě se držela ve třetí desítce. „Maratonská etapa je náročná. První část měla přes 700 kilometrů. Předtím byl den volna, takže jsem si odpočinula,“ sdělila pro Děčínský deník přímo z dějiště slavného závodu.

Síly sice ubývají, přesto se sympatická sportovkyně cítí dobře. „Cítím se dobře, sílu mám. Ale ta maratonská etapa byla hodně náročná. Jeli jsme ve velbloudí trávě, hodně se bojovalo s dunou. Sice jezdím vzadu, ale baví mě to. Zastavím u fanoušků a prosím o vodu nebo pití. Oni se usmějí a rovnou ti umyjí hlavu. Jezdit vzadu je jiná dimenze,“ smála se.

Pohodlí na Dakaru nehledejte, Roučková vzpomíná na jednu z mnoha nocí. „Po první části dlouhé etapy jsme přespávali v kasárnách. Byli tady chlapi i ženský. Všichni pohromadě. Na jedné místnosti tak bylo třicet až čtyřicet závodníků. Čtyřkolka zatím drží, to je skvělé. I díky mému skvělému mechanikovi,“ pokračovala.

Poslední etapa byla zrušena. Roučková si ale volno neužila. „I když nám pořadatelé zrušili etapu, stále nás čekal únavný přejezd - 500 km. Pro mě samotnou jsou přejezdy ještě náročnější než ostré erzety. Mám velkou oporu v celém Moto racing teamu. Kluci mě podrželi v dlouhém přesunu, po extrémní Maratonské etapě. Za což všem moc děkuju," dodala na závěr.