Parta ústeckých basketbalových bojovníků vyhrála na ligové scéně poslední čtyři zápasy v řadě, děčínské Válečníky po šňůře šesti vítězství přibrzdil až v sobotu mistr z Nymburka. Ve středu se v 11. kole v jednom z vrcholů celé NBL utkají oba regionální rivalové o krále severu. 

„První derby letošního roku doma, zároveň zakončíme první půli základní části. Pokud chceme přemýšlet na vítězství, pak nás nečeká nic jiného než koncentrovaný výkon na obou polovinách hřiště po celých 40 minut,“ řekl před středečním utkáním, které začíná v hale Slunety na Klíši od 18:00 ústecký trenér Antonín Pištěcký.

Kouč zná recept na úspěch. „Cesta vede jednoznačně přes kvalitní návrat do obrany a kvalitní obranný doskok. Děčín bodově táhnou zahraniční posily Autrey, Carlson, kterým sekunduje výborně hrající Pomikálek. Nicméně nebezpečí směrem k našemu koši hrozí od všech hráčů a my si nemůžeme dovolit kohokoliv podcenit,“ dodal Pištěcký.

Trenér Slunety Ústí nad Labem Antonín Pištěcký.
Ústečtí basketbalisté připsali před derby v NBL čtvrtou výhru v řadě!

 „Čeká nás jeden z vrcholů základní části, derby s Děčínem mají svou unikátní atmosféru a neznám nikoho, kdo by se na takový zápas netěšil. Děčín těží z toho, že má tým víceméně pohromadě delší dobu a pro letošní rok jej doplnil hned o dva cizince, takže nechce evidentně nic podcenit. My ale chceme pokračovat v dobrých výkonech z posledních zápasů, rozhodující bude ale naše obrana,“ uvedl Filip Šmíd, jedna z opor ústeckých Pand.

Odhodlání je v obou táborech. Válečníci už několikrát dokázali v nedalekém Ústí nad Labem zvítězit, naposledy v sezóně 2016/17, kdy Slunetu porazili na její půdě jak v lize, tak Českém poháru.

„Sluneta si vylepšila výhrami v posledních utkáních nejen svoji bilanci a postavení v tabulce, ale logicky i sebevědomí, takže nás čeká další těžké utkání. Ale i my máme za sebou dobré období takže si myslím, že fanoušci obou táborů se mají na co těšit,“ uvedl pro klubový web Pavel Budínský, trenér BK Armex Děčín.

„Čeká nás zápas na velice horké půdě momentálně rozjetého ústeckého týmu. Tato derby se vždy vyznačují specifickým nábojem, který se dá jen těžce hledat někde jinde. Věřím, že atraktivitu tohoto utkání podtrhne vysoká účast ústeckých, ale hlavně našich fanoušků, kteří náš tým povedou k další venkovní výhře,“ prohlásil děčínský křídelník Filip Kroutil.

Ve středu se ukáže, kdo s koho.