Návrat Tomáše Sattlera, hattrick mladíka Cabejška a parádní one man show Jakuba Kolstrunka. Asi tak by se dalo shrnout další kolo 1. ligy florbalistů, v němž Ústí doma přejelo Petrovice 10:5.

Domácí rozhodli duel už v první třetině, kterou vyhráli 5:2. Náskok postupně narostl až na šest branek, a i přesto, že hosté ještě dokázali snížit na 5:8, Ústečtí si dokráčeli pro pohodlnou výhru. „Zápas se nám docela vyvedl, konečně jsme dodržovali taktiku, pomohly nám nacvičené standardní situace a samozřejmě i přesilová hra,“ hodnotil muž s páskou, Jiří Horák. „Jako kapitán musím ocenit i výkon lídra Kolstrunka, který zaznamenal devět bodů. V boji o play-off to pro nás byl důležitý zápas, myslím, že jsme ho zvládli,“ dodal.

„David Stummer mě trošku hecoval, že má o tři zápasy méně než já a stejně má víc bodů, tak jsem mu musel zas trošku ukázat, jak se to hraje,“ hodnotil se smíchem po utkání devítibodový lídr Ústí, jenž má střídavé starty i do extraligových Bohemians. Z nich je zde, rovněž na střídavé starty, také 19letý Cabejšek, jenž zaznamenal pět bodů za hattrick a dvě asistence. Ústí je páté.

Florbal muži, 1. liga, 20. kolo:
Florbal Ústí – Petrovice 10:5 (5:2, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Kühnel (Kolstrunk), 10. Kolstrunk (Cabejšek), 12. Kolstrunk (Cabejšek), 14. Kolstrunk, 17. Cabejšek (Kolstrunk), 21. Cabejšek (Kolstrunk), 32. Vavruška (Kolstrunk), 34. Horák (Kolstrunk), 51. Kolstrunk (Sattler), 57. Cabejšek (Semerád) – 9. Mrkva (Hrubý), 13. Hrubý (Ivan), 39. Ivan (David), 41. Kopelec (Daniš), 49. Zbořil (Skácel).
Sudí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 109.