Pořadatelem byli borci z EC Lokomotiva Mumie, průvodním slovem provázel Petr Kostovič, hospůdka Pohoda poskytla potřebné zázemí, několik skvělých sponzorů a dobrovolníků nabídlo spolupráci, jako vždy závěrečná tombola neměla chybu. Závod vyhrál stylem start cíl Josef Šutera z Poličky v čase 35:37.

Přesně ve dvanáct hodin dal startér v neděli výstřelem z pistole pokyn nažhaveným běžcům, aby se dali do pohybu. Tři okruhy v blízkosti rybníka a krátký sprint do cíle. Dvě kola se držel na přední pozici vytáhlý mladík s číslem 32 na tričku, potom pro nevolnost odstoupil ze závodu. První pozici však nikomu nepůjčil Josef Šutera, který nasadil takové tempo, že několika jedincům dal dokonce celé kolo.

Výsledky:
M do 49 let
Šutera Josef , Polička, 35:37
Zuda Petr, Ústí n. L., 36:04
Procházka Josef, Děčín, 37:16

M nad 50 let
Růžička Vladimír Ústí n. L., 38:16
Glier Miroslav, Mojžíř, 46.23
Novák Jaroslav Ústí n. L., 46:43

Ž do 44 let
Vajrychová Renata, Ostrava, 41:21
Vajrychová Blanka, Roudníky, 42:13
Truksová Eva, Jablonec n/N, 43:02

Ž nad 45 let
Šindlerová Jana, neuvedeno, 45:15
Vyšatová Marcela, Ústí nad Labem, 48:44
Kořínková Marta, Dubí, 50:57

„Trať byla mokrá, místy byly na cestě velké louže. Po prvním kole jsem byl šestý a pomalu dotahoval vedoucí trojici. V závěru jsem sice zrychlil, ale na vítěze jsem tentokrát neměl. Letos jsem absolvoval všech pět závodů s Mumií, běžel jsem v Trmicích, v Brné, kolem Chmelaře a ústecký půlmaraton. Na krátkých tratích jsem byl většinou na bedně, ale nejvíce si cením druhého místa za Kroisingerem v Trmicích. To byl moc pěkný závod," prozradil v cíli stříbrný Petr Zuda ze Všebořic.

V ženské kategorii do 44 let kralovala parkurová dvojčata Renata a Blanka. Nejen že dobře vypadají, ale vydrží běhat na louce bez viditelné únavy jako ty jejich koníci. V rámci závěrečného vyhodnocení dostala krátce do ruky mikrofon i Veronika Vágnerová, která chystá na 30. listopadu ve Svádově běžeckou lahůdku. „Poběží se půlmaraton a maraton. Potvrzuji už stovku přihlášek, v seznamu jsou běžci ze Slovenska, z Polska a Německa. Pro velký zájem jsem rozšířila nabídku o klasickou desítku, přihlášky můžete posílat od 3. listopadu," zazpívala do reproduktoru pořadatelka.

Potlesk patřil vítězům, ale definitivní konec akce obstarala tradiční tombola startovních čísel. Někdo měl štěstí a odnesl si domů lahev kvalitního vína, ale skvěle se bavili všichni. „Vyhodnocení celého seriálu provedeme během týdne. Dvanáct nejlepších obdrží věcné ceny. Sledujte naše stránky," prohlásil Jan Kostovič a popřál všem do příštího roku příjemné chvíle s propoceným tričkem. „V cíli vládla přátelská atmosféra a příští rok prý přijdou všichni," doplnila reprezentantka Dubiček s číslem 7 na těle.