Chlumecký kulturák byl pěkně nacpaný, boxerských legend tam bylo dost. Jména Žáček, Rus, Husárik , Džavík si pamatují ústečtí padesátníci, ti dříve narození zčervenají při zjištění, že nejstarším aktivním trenérem mládeže je šestaosmdesátiletý Rudolf Obid z Prahy. Stále měl kolem sebe ctižádostivé kluky a zkušenostmi nešetřil. O podpis do knihy jej požádal i bronzový z MS 1989 v Moskvě Ladislav Husárik, společná fotka jim slušela.

Do sobotního semifinále se probojovali i dva domácí borci. Josef Lehr v šedesátce měl trochu smůlu, pro zranění musel odstoupit z bojů o finále. Bronz má však jistý. Jeho těžší kamarád Pavel Klimek (91) bude bojovat o republikový titul. To je tedy bomba!

Sobota byla plná boxu, patnáct poctivých duelů, nejkvalitnější box předvedli mladíci v kategorii do 69 kg. Jakub Korbel z Plzně nejprve porazil na body Jaroslava Hančla z Mělníku a čekal na svého soupeře pro nedělní boj. Pardubický Matěj Říha se pral jako o život a jen těstě prohrál se zkušenějším Bohuslavem Kočkou ze Znojma. Toto finále bude ozdobou celého turnaje. V neděli se začíná v 10.00 hodin a všichni budou držel palce především urostlému klukovi z Chlumce.