K prvnímu duelu nastoupili urostlí borci SC Dragons Ústí nad Labem, soupeřem byli Mikulovští. Další finále obstarala města Beroun a Praha.

Rozhodčí byli Australané, obě utkání komentoval zakladatel Rugby League pan Martýnek. Ústečákům fandil i pes Pako s číslem 6, k výhře to však nestačilo.

Pruhované Draky burcoval k životnímu výkonu Jarda Bžoch, kapitán Honza Železný rychle zapomněl na zdravotní problémy, svalnatý Václav Kučera naháněl hrůzu soupeřům.

Úvod vyšel Drakům znamenitě, komentátor je chválil a na hřišti to vypadalo, jako kdyby jich bylo o tři víc. Za stavu 10:0 pro SC Dragons vyhlásil kapitán soupeřů Petr Šedina sportovní mobilizaci a na hřišti se začaly dít nevídané věci. Poločas skončil 10:6 pro Ústečany, ale hned v úvodu druhé části se předvedl Šedina jako správný vůdce, když proběhl obranou Draků a položil šišatý míč na určené místo. Následně umístil trestný kop mezi tyče a nastal obrat ve hře.

"Moc mě to mrzí, první půlku jsme je válcovali, ale Šedivka je prostě mazák," utrousil Bžoch. "Kluci pod tlakem významu zápasu ve druhé půlce nehráli hlavou a soupeř toho využil," přidal Železný.

Za stavu 10:12 pro Mikulov byla hra stále vyrovnaná, ale potom se prohnal středem hřiště hromotluk Vinic a Venca Kučera v průvanu málem nastydl. To byl rozhodující moment souboje o konečného vítěze II. divize.

Závěrečné skóre bylo kruté pro pohádkové příšery. Dřely, bojovaly, snažily se. Soupeř měl více štěstí a hlavně měl v sestavě skvělého Petra Šedinu. Rozhodčí Andrew Smith podepsal protokol, kde bylo uvedeno: SC Dragons - Mikulov - 10:22.

Vítězové budou hrát v příštím roce I. divizi. " Ti kluci z Ústí byli dobří, ale nehráli vůbec po křídlech," tvrdil jeden ze stovky místních diváků.

Druhé finále s přehledem vyhráli sportovci Lokomotivy Beroun děsivým výsledkem 60:0. Závěrečné vyhodnocení bylo plné přátelských gest a úsměvů. Rugby League je hra drsných gentlemanů, Ústí se v soutěži neztratilo.