Na domácí palubovce v Krásném Březně rozstříleli soupeře z Pardubic rozdílem třídy 33:21 a vyhoupli se na šestou příčku tabulky!

„Důležitým faktorem zápasu byl návrat Radka Jelínka do naší sestavy. Soupeř si od úvodních minut vzal Ondru Vrběckého na osobní obranu, stejně jako náš minulý protivník z Kobylis, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát se nevýhoda změnila v naši výhodu. Jelínek totiž svým kombinačním myšlením vytvářel prostor pro ostatní spojky a ve 20. minutě jsme vedli 10:5," povídal k utkání trenér Ústečanů Tomáš Velek, který opět týmu vypomáhal na hřišti.

Drůha půle byla koncertem Chemičky

Poté si však hráči Chemičky vybrali slabší chvilku, nedbali pokynů kouče Konárika a rázem byl stav 11:10 pro domácí. „Do přestávky jsme ale stihli ještě třikrát skórovat," potěšilo Veleka.

Domácí hráči tak vedli o čtyři branky a měli dobře nakročeno k úspěchu. „V kabině jsme si řekli, že zůstaneme u varianty, kdy Vrběcký vytáhne svého strážce až na polovinu hřiště a útočné kombinace tak budeme aplikovat v pěti hráčích a že se dále budeme snažit zakončovat rychle i z druhé útočné vlny," vysvětloval Tomáš Velek.

A hráči si tato slova evidentně vzali k srdci. „Druhá půle už byla koncertem Chemičky. Ve 40. minutě jsme vedli o deset branek a klidně jsme dokráčeli k vítězství," pochvaloval si po utkání spokojený hrající trenér Velek.

Chemička Ústí n. L. – Pardubice 33:21 (14:10) Chemička: Biskup, Panzner – Novák 4, Pihera 2, Hladík, Kandl 3, Kabát 12, Linda 2, Jelínek 2, Vrběcký 5, Maxa, Brejcha 3, Velek. Za hosty nejvíce: Pospíšil, Farka a Knoll 4. Rozhodčí: Lorenc, Štrebl. Vyloučení: 6:2. ŽK: 2:2. Branky ze sedmiček: 1:3. Diváci: 40.