„Je to stejné jako s Hradcem Králové. Vedeme 2:0 a pak během dvou minut dvakrát inkasujeme," kroutil hlavou nespokojený trenér Severočechů Jaroslav Pavlík.

Jeho tým měl být na půdě Středočechů favoritem a v první části roli naplňoval.

ASFALT BYL ZNÁT

„Hraje se u nich ještě na asfaltu, což bylo znát. Pořád ale platí, co jsem říkal, že pokud u nich nevyhrajeme, budeme to mít s postupem do play off složité. Musíme ty body získat někde jinde," má jasno kouč Pavlík.

Podle jeho slov rozhodly časté fauly. „Oba góly jsme dostali po oslabení. Tento tým je za poslední tři sezony jedním z nejtrestanějších v extralize. Dokud si hráči neuvědomí, že nás zbytečné fauly stojí body, tak to bude těžké. Příště hrajeme v Letohradu, kde to bude náročné," dodal kouč Elby.

Rakovník - Elba DDM 3:2 sn (0:1, 2:1, 0:0)Branky a nahrávky: 25. Tvarůžek (Bakalář), 27. Sýkora (Pospíšil, Polívka), rozh. nájezd Sýkora - 8. Langthaler (Gottfried, Soukup), 18. Langthaler (Soukup, Švanda). Rozhodčí: Černý, Pečený. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 28:15. Diváci: 120.
Elba DDM Ústí: Brhel - Švanda, Sedláček, Kučera, Kváš, Růžička, Poláček, Hubený, Langthaler, Soukup, Gottfried, Štěpánek, Bím, Kerl, Baxa, Červinka, Šilínek. Trenér: Pavlík.