Právě sobotní zápas totiž definitivně rozluští tajenku o tom, na koho Severočeši narazí ve čtvrtfinále play off.

Soupeří na dálku s Mostem

„Uvidíme, jak to celé dopadne, soupeře si rozhodně nevybíráme. Chceme ale v domácím prostředí zakončit základní část vítězně a dobře se naladit na play off," má jasno kouč Elby Milan Jelen.

Jeho tým nemá situaci plně ve svých rukou. V tabulce má sice stejně bodů jako šestý Most (32), ale pokud chce udržet pátou příčku, musí v posledním kole získat minimálně o bod více než jeho regionální rival.

Most totiž ovládl oba letošní vzájemné zápasy (3:1 a 3:2). Pokud Most zvítězí v Plzni za tři body, nebude Elbě stačit ani výhra 10:0…

„To je věc, která nás štve. Měli jsme je doma porazit a teď jsme nemuseli nic řešit. Právě tyhle zbytečné ztráty nám to nakonec zkomplikovaly," mrzí Jelena.

Viróza zamíchala sestavou

V posledním duelu základní části navíc nebude jeho tým kompletní.

„V týdnu nás postihly nějaké virózy a někteří hráči asi budou chybět. K týmu se už ale připojil Tomáš Rubeš, který za nás hrál už loni a opět nám bude pomáhat v play off. Jestli budeme nakonec hrát s Pardubicemi nebo Plzní je asi jedno. Máme sice lepší bilanci s Plzní, ale zase by to pak mohli hráči podcenit. Necháme se překvapit, jak to nakonec dopadne. Rozhodne naše utkání a výsledek Plzně s Mostem," dodal Jelen.