„Jsou to důležité tři body. Věděli jsme, že už musíme vyhrát, protože hrozilo, že bychom mohli vypadnout z elitní osmičky,“ oddechl si Soukup poté, co Elba vylepšila mizerný start do jarní části. „Před utkáním jsme byli hodně nervózní, pomohla nám ale slušně odehraná první třetina, v níž jsme měli nějaké přesilovky a dali jsme dva góly,“ hodnotil samotný duel.

Elbě pomohlo také několik hokejistů ústeckého Slovanu, jimž už skončila sezóna, jednu z branek v úvodní pasáži obstaral právě Soukup, druhou pak Tomáš Čermák. „Bylo to znát, máme letos hodně úzký kádr, takže jsme rádi, že za nás nastoupili,“ vyjádřil se k hokejovým posilám ústecký útočník.

Basketbalisté Kolína porazili ve 12. kole nadstavbové části Ústí nad Labem 103:78.
Přímá bitva o čtvrtou příčku neúspěšná. Propadli jsme, hlesl Šotnar

Druhá třetina se ovšem svěřencům Jana Fedáka příliš nepovedla, čelili v ní dokonce dvojnásobnému oslabení. „Klasika. V šatně jsme si řekli, že musíme pokračovat v dobrém výkonu, místo toho se necháme hloupě vyloučit a pustíme soupeře do hry. Naštěstí z toho nedal žádný gól, nás pak uklidnila branka na 3:0 v závěru třetiny a poslední patnáctiminutovku už jsme si pohlídali,“ uzavřel hodnocení Soukup.

Výhru 3:1 proti Dobřanům a lup 2:1 v prodloužení z Hradce Králové oslavují v Mostě, který je nadále na druhé příčce jen čtyři body za vedoucím Kertem Praha, navíc se zápasem k dobru.

Hokejbal, extraliga, 19. kolo:
Elba DDM Ústí nad Labem - Plzeň 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 10. Soukup (Sedláček), 12. Čermák (Červinka, Soukup), 28. Tomáš (Červinka, Stupka), 33. Soukup (Červinka, Smolík), 33. Haas (Magasanik), 42. Soukup (Čermák).
Rozhodčí: Danylec, Pečený. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 34:27. Diváci: 95.
Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorik (Banda) – Baránek, Filip, Kučera, Michajličenko, Sedláček (A), Smolík, Tůma V. – Belica, Čermák, Červinka (C), Haas, Koval, Magasanik, Škurla, Soukup (A), Strnad, Stupka, Tomáš, Tůma J.