„Nedá se nic dělat, nic nevzdáváme. Máme v týmů hráče, kteří podobný stav už několikrát zažili a otočili. Prohrávat 0:2 na zápasy není nic příjemného, ale také není nemožné to otočit. Nic jiného nám ani nezbývá," povídal po zápasech v Plzni smutný kouč Ústečanů Milan Jelen.

V úvodním utkání série nezachytili jeho svěřenci začátek zápasu. „Po chybách jsme brzy prohrávali 0:2, pak už se hraje špatně. Po první třetině proto přišel vítr v kabině a poté jsme byli jednoznačně lepší. Podařilo se nám snížit, jenže jsme byli často vylučovaní a soupeř nám znovu odskočil. V závěru třetí části jsme hráli dvě a půl minuty bez brankáře, měli jsme šance na kontaktní gól, ale místo toho soupeř přidal do prázdné brány čtvrtý gól," říkal Jelen.

Do druhého zápasu šli Severočeši s odhodláním zvítězit. „Řekli jsme si, že to musíme urvat, ať se děje, co se děje. Brzy jsme šli do vedení, ale více branek jsme z úvodního tlaku nevytěžili," mrzelo trenéra Elby. Ještě v první části pak podle jeho slov došlo k několika sporným situacím. „Došlo k ataku našeho hráče a soupeř na něj ještě skočil, když byl na zemi. Přiběhl tam Kučera, který ho odtáhl, ale trest do konce utkání dostali oba," nelíbilo se Jelenovi.

Předčasně pod sprchy navíc musel i vyloučený útočník Soukup. „Museli jsme se bránit pětiminutovému oslabení, které naštěstí rozdělila přestávka. Ubránili jsme ho, ale pak soupeř vyrovnal. V závěru jsme pro zranění Gottfrieda se Smolíkem dohrávali v jedenácti a rychle nám ubývaly síly. S vypětím jsme to dotáhli do prodloužení, v něm ale Kváš při rozehrávce namazal soupeři a ten vymetl šibenici," litoval Milan Jelen.

Elba má tak do domácích zápasů co zlepšovat. „Musíme být hlavně produktivnější, zatím jsme v sérii neproměnili žádnou přesilovku a dát dva góly za dva zápasy je málo."

Plzeň – Elba DDM Ústí 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).Branky a nahrávky: 8. Švarc (Hanuš), 10. Vít (Gřonka, Vágner), 27. Krch (Slanec, Pejchar), 45. Švarc – 20. Šilínek. Rozhodčí: Gráca, Kovárník. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Střely: 27:25. Diváci: 110. Stav série: 1:0.

Plzeň – Elba DDM Ústí 2:1 po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0). Branky a nahrávky: 22. Malý (J. Benedikt), 50. Švarc – 4. Prášek (Kváš, Bím). Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 4:6, navíc Slanec 5 + do konce – Soukup, Kučera oba 5 + do konce. Využití: 1:0. Střely: 24:15. Diváci: 80. Stav série: 2:0.

Elba DDM Ústí: Banda (Brhel) – Růžička, Zákon, Kváš, Poláček, Kučera, Adam, Obdržálek – Hubený, Langthaler, Horáček, Prášek, Štěpánek, Bím, Gottfried, Šilínek, Soukup, Smolík. Trenér: Jelen.