A chybět nebudou ani hráči Elby DDM Ústí nad Labem, kteří mají smělé plány.

„Moc se na to těšíme. Český pohár se bude poprvé hrát v novém formátu, bude to prestižní záležitost, finále je dokonce v televizi. Dáváme si jen ty nejvyšší cíle. Prvním je postoupit ze skupiny, druhým skončit do třetího místa. Víme ale, že to bude těžké," říká trenér Elby Milan Jelen.

Čtyřčlenná skupina

Jeho tým se v základní skupině C utká s Jindřichovým Hradcem, Mladou Boleslaví a Heřmanovým Měštcem.

„Samozřejmě jsme favoritem, ale nemůžeme očekávat, že každému nadělíme desítku. Bude to náročné. Jindřichův Hradec má kvalitní tým, ještě nedávno hrál extraligu. S Boleslaví jsme se utkali v poháru a mají kvalitní hráče. A i Heřmanův Měštec vychoval několik extraligových hráčů, mají dobré zázemí, výborně pracují s mládeží, není radno je podceňovat," varuje Jelen.

Elbě skončila letošní extraligová sezona už na začátku května, hráči si ale dlouhé volno neužili, pilně se chystají na turnaj Českého poháru. „Od konce sezony neustále trénujeme, kluci měli jen týdenní přestávku. Snažíme se je udržet ve fyzické kondici. Řada z nich navíc nastupovala v play off nižších soutěží za náš B a C tým. S rozehraností by tak neměl být problém," soudí kouč Jelen.

Nový formát

A co říká novému modelu Českého poháru, ve kterém se utká šestnáct týmů rozdělených do čtyř skupin?

„Je to zajímavá myšlenka. Mám k tomu ale nějaké výhrady, je zde totiž potlačená sportovní stránka věci, chybí mi kvalifikační předkola. Do turnaje se mohl přihlásit kdokoliv. Na druhou stranu to ale bude svátek, bude k tomu bohatý doprovodný program a týmy mají motivaci v podobě poukazů na hokejbalové vybavení v hodnotě 45 tisíc korun pro tři nejlepší. I nás tato prémie zajímá," nezastírá Jelen, který v Pardubicích představí nový realizační tým.

„Mými asistenty jsou nově Jiří Petružálek a Martin Havliš. Vedoucím Jakub Tománek," prozradil kouč a dodal: „Bohužel nebudeme kompletní, zranění jsou Hubený, Horáček a Brhel, reprezentační povinnosti má Růžička. A chybět bude i Šilínek."