Trenér Milan Jelen postrádal hned osm hráčů základní sestavy a nastoupit tak museli hráči z B i C týmu. Do třetí formace pak nastoupil dokonce i on sám a v Karviné se podepsal pod výhru svého týmu 2:0. „Extraligu jsem si zahrál po dlouhých patnácti letech a všechno mě bolí," přiznal po utkání kormidelník Elby.

Jeho svěřenci byli vzhledem k absencím v obou zápasech velkými outsidery, přesto dokázali v Karviné překvapit. „Povedl se nám začátek, dali jsme dva rychlé góly a pak jsme výsledek, i díky skvělému výkonu brankáře Humlíčka, udrželi. Hráli jsme na hranici fyzický i psychických možností, byly to pro nás tři zlaté body," neskrýval nadšení Jelen.

O den později se jeho zdecimovaný tým představil v Třinci, kde prohrál 1:5. „Soupeř byl důraznější a tvrdší v soubojích, Langthaler hrál nachlazený a s výronem kotníku. Posílil nás sice obránce Dvořáček, ale už nám rychle docházely síly. Korigovali jsme až za stavu 0:5. Popravdě ale můžeme být rádi za ty tři body z Karviné," uzavřel povídání trenér ústecké Elby, která je osmá v tabulce.

Karviná – Elba DDM Ústí 0:2 (0:2, 0:0, 0:0).Branky a nahrávky: 4. Grosse (Jelen), 6. Baxa (Horáček, Pilař). Rozhodčí: Škrobák, Olesz. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Střely: 25:27. Diváci: 82.

Třinec – Elba DDM Ústí 5:1 (1:0, 2:0, 2:1). Branka a nahrávka Elby: 41. Horáček (Pilař). Rozhodčí: Škrobák, Olesz. Vyloučení: 15:11. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely: 35:31. Diváci: 47.

Elba DDM Ústí: Humlíček, Banda – Zákon, Poláček, Tuček, Sedláček, Dvořáček – Hubený, Langthaler, Vinš – Pilař, Baxa, Horáček – Jirkovský, Jelen, Grosse.