Elba vkročila do zápasu špatně a už po 25 sekundách prohrávala, z nulového úhlu našel mezírku mezi Bandovými betony Bačák. Ústí se sice snažilo vyrovnat, jenže nepomohly mu ani dvě přesilové hry. Naopak minutu a půl před koncem první části domácí navýšili své vedení, opět mezi betony hostujícího brankáře se prosadil Novák.

I druhá část pokračovala v duchu té první. Na čtyři vyloučení, které dokumentovaly náboj derby, navázala hned v úvodní dvouminutovce další tři, ani další početní výhodu však Elba nevyužila. Naopak ve 21. minutě propadl po ráně od modré čáry potřetí Bandovi míček mezi betony a bylo to o tři branky.

SKVĚLÝ DEBUT

Ústí vystřídalo brankáře, extraligovou premiéru si odbyl teprve 17 letý Tomáš Rechtorik. Ten musel ihned ukázat svůj um, neboť Most dostal dvě přesilové hry po sobě. Ačkoliv mu pomohla i tyč, mladý brankář už do konce prostředního dějství neinkasoval.

Třetí třetina přinesla zajímavé situace na obou stranách, Ústí se ale opět nevyplatila nedisciplinovanost. Domácí dostali další možnost přesilové hry a na Poláčkovu teč už Rechtorik zareagovat nedokázal. I přesto však následně svůj tým ještě několikrát podržel, zejména při samostatném úniku Chytrého, jenž si ale na mladou naději v ústecké brance při backhendové kličce nepřišel.

Elba DDM Ústí - Plzeň 4:1.
FOTO: Manželka obránce věděla, že Elba vyhraje 4:1

I poslední dějství okořenilo pět dvouminutových a jeden desetiminutový trest, skóre už se ale nepohnulo. Elba tak na úvod jara nevstřelila ani gól, přesto udržela třetí příčku. Na jediný bod se však dotáhla Plzeň a také Hradec Králové.

„Zápas jsme vůbec nezvládli. Pochopitelně ho ovlivnil rychlý gól, od nějž se všechno odvíjelo, své hráče jsem ale vůbec nepoznával,“ hodnotil utkání trenér Elby Jaroslav Pavlík. „Bohužel nám nevycházelo vůbec nic, Most byl jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězil,“ uznal sportovně.

„Musím vyzdvihnout také výkon mladého Rechtorika v brance. V 17 letech zvládnout extraligovou premiéru v takovém stylu, to je opravdu obdivuhodné. Několikrát nás podržel,“ vrátil se k premiéře mladého brankáře. „Musíme se vrátit nohama na zem a na tréninku tvrdě pracovat, abychom v domácím duelu s Rakovníkem tuto porážku odčinili,“ uzavřel trenér ústeckého celku.

Rondo Most - Elba DDM Ústí n. L. 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)Branky a nahrávky: 1. Bačák (Plachý, Chyba), 14. Novák (Poláček J), 21. Krajíček (Prokš), 36. Poláček J. (Chyba)
Ústí: Banda, Rechtorik - Grus, Haken, Kváš, Michajličenko, Sedláček, Smolík, Poláček O., Haluz - Bím, Červinka „A“, Jirava, Langthaler, Pilař, Poulíček, Soukup „C“, Štěpánek „A“, Gottfried, Strejček, Tomáš, Rychtář