Jaké cíle si na turnaji dáváte?
Nejedeme na výkon, bereme to jako přípravu. Chceme dát prostor hráčům, aby se ukázali. Nečekám žádné super výkony, hlavní je nezranit se. Systém je takový, že i tým z posledního místa ve skupině může nakonec vyhrát.

Kdo bude ve skupině podle vás patřit k favoritům?
Těžko odhadovat sílu a ambice soupeřů. Jisté je, že mladíci z juniorské reprezentace budou muset makat naplno, jde jim o místo v sestavě. Budou trhat palubovku. Kladno loni sestoupilo z extraligy a v jejich kádru došlo k několika změnám. Švýcaři (Thurgau – 2. liga) jsou bojovníci, ale těžko říct, s jakým kádrem přijedou. Třeba to pojmou jako výlet a budou si chtít prohlédnout Prahu (smích).

Do turnaje vstupujete z plné přípravy. Jak probíhá?
Letos jsme poprvé zavedli takový hokejový model. První fázi hráči absolvovali od poloviny května do konce června a v červenci měli volno. Nyní už zase dva týdny trénujeme.

Došlo ve vašem týmu k nějakým hráčským změnám?
Kádr zůstane téměř pohromadě, jediným, kdo odejde, je obránce Tomáš Brom. Bude hrát extraligu za Bulldogs Brno, kam se odstěhoval za studii. Díky novince v podobě střídavých startů ale může nastupovat i za nás, takže věřím, že nám občas pomůže.

A co se týče příchodů?
Nejvýraznější posilou je Viktor Kopecký, který v našem klubu začínal a nyní se do něj kvůli studiím vrátil. Hrál extraligu a byl i v české juniorské reprezentaci. Máme rozjednané i další posily do juniorského týmu, který postoupil do extraligy.

Jak prestižně berete, že Ústí bude hrát extraligu juniorů?
Hodně, je to takový náš klenot, o který se teď musíme starat. Je to klíčový bod pro celý region a může z něj těžit i náš A tým. Chceme vychovávat mladé hráče a dát jim prostor i v soutěži mužů.

A třeba s nimi i postoupit do extraligové soutěže?
Takové ambice zatím nemáme. Nebudeme vyhlašovat útok na nejvyšší soutěž, jak to dělá polovina týmů v naší soutěži. Naším cílem bude hlavně postup do play off, abychom se vyhnuli ošemetné skupině o záchranu.