Matěj Ščerba je ústecká kometa letošní sezony, v ní získal už druhý mistrovský titul. Opět se mu podařilo překonat pětimetrovou hranici a v závěru soutěže, kdy už skákal sám, se pokoušel i o 511 centimetrů.

„Skákalo se mi skvěle. První tři výšky jsem dal na první pokus, takže se mi podařilo ušetřit síly. Na 511 chybělo trošku štěstí. Ještě potřebuji zapracovat na technice," prohlásil mladý skokan pro server atletika.cz.

SOUPEŘE NECHAL DALEKO ZA SEBOU

Další soupeře nechal daleko za sebou, druhý skončil Ondřej Kopecký z Pardubic a bronz si z Kladna odvezl David Fischer z Jablonce. Oba shodně překonali laťku ve výšce 471 cm.

Ústecký atlet Ščerba se předvedl i ve skoku dalekém, kde si výkonem 681 centimetrů řekl o šesté místo, vítězem se stal Jakub Rusek z Dukly Praha, který dopadl na metu 738 cm.

Druhým zástupcem ústecké atletiky na zmíněném šampionátu byl vrhač Vratislav Bejček, který obsadil v kouli šesté a v disku jedenácté místo. „Škoda, nenavázal na úspěšný rozhazovací pokus za patnáct metrů," uvádí web atletikaul.cz.

MČR do 22 let – Kladno:Skok o tyči: 1. Ščerba (AC Ústí) 500 cm. Dálka: 6. Ščerba 681 cm. Koule: 6. Bejček (AC Ústí) 13,90 metru. Disk: 11. Bejček 35,89 metru.