Florbalisté Ústí vybojovali v prvním utkání série o holé přežití v Superlize v Brně výhru 3:1. Ačkoliv druhý zápas prohráli 6:4, vezou si domů z Moravy jedno vítězství zvenku!

První duel nabídl branku už v 6. minutě, kdy se z otočky prosadil Kolstrunk, ještě v první třetině pak dokázal navýšit vedení Ústí Václav Vavruška. Výbornou první třetinu ústeckého celku pak mohli hosté podtrhnout v samém závěru, jenže před odkrytou brankou nedokázali dostat míček do sítě.

Domácí se snažili v prostředním dějství o kontaktní branku, jejich tlak byl však spíše platonický. Naopak na druhé straně dostal za obranu míček kanonýr Kopecký a s přehledem navýšil na 3:0. Ačkoliv Brno ještě zvýšilo své úsilí, skvělý Fibiger v brance Ústí povolil až dvanáct minut před koncem. Kontaktní branka sice domácí nabudila, ani z drtivého tlaku už ale další trefu nepřidali. Ústeckým střelám se pro změnu postavily do cesty břevno a tyč, skóre se tak už ani přes závěrečnou domácí hru bez brankáře nezměnilo.
„Utkání rozhodla naše solidní obrana a také skvělý Fibiger v brance,“ hodnotil utkání jeden ze střelců Viktor Kopecký. „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a pak už se nám povedlo ubránit výsledek,“ pochvaloval si.

Také druhé utkání začalo lépe Ústí. V prvním dějství dvakrát vedlo, domácí však dokázali v prostřední periodě srovnat na 2:2. Poslední třetina přinesla hotovou přestřelku, domácí se nejprve ujali dvoubrankového vedení, jenže Ústí dokázalo duel čtyři a půl minuty před koncem srovnat.

ÚDER V ZÁVĚRU

Brno se ale v čase 58.21 znovu dostalo do vedení a nabízenou šanci už nepustilo. Vítězství a srovnání série pečetil v samém závěru do prázdné ústecké branky Sládeček.

„Druhý duel rozhodla naše katastrofální rozehrávka. Brno vstřelilo snad tři góly po našich chybách, chyběl nám také důraz v našem brankovišti,“ hledal příčiny neúspěchu Kopecký, jenž vstřelil tři ze čtyř branek Ústí nad Labem.

„Věřím, že do dalších zápasů se poučíme a budeme už jen lepší. Alespoň jedno vítězství z Brna je však velice důležité,“ zdůraznil. „Musíme na něj však navázat v domácím prostředí a pokračovat ve výhrách na Slunetě před našimi skvělými fanoušky. V konečném součtu ale může mít vítězství z venku velkou hodnotu,“ dodal spokojeně.

Série pokračuje za stavu 1:1 v krajském městě na Labi o nadcházejícím víkendu, hraje se na čtyři vítězná utkání. Poražený se s nejvyšší soutěží rozloučí, vítěze čeká ještě baráž proti finalistovi 1. ligy.

Florbal, Superliga, play-down:
Bulldogs Brno - Florbal Ústí 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Grlický (Pešák) – 6. Kolstrunk (Kühnel), 12. Vavruška (Kopecký), 26. Kopecký (Vavruška)
Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely: 29:12. Diváci: 191.
Florbal Ústí: Fibiger (Weissgarber) – Stummer, Esterka, Täuber, J. Horák, Stibor, Kühnel – Kužel, Kolstrunk, Vavruška – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Täuber, Pavelka, Fuchsig – Koník, Krbec.

Bulldogs Brno - Florbal Ústí 6:4 (1:2, 1:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 14. Mráz (Ondráček), 29. Coufal (Černoch), 48. Grlický (Sládeček), 51. Ondráček (TS), 59. Coufal (Pešák), 60. Sládeček – 9. Krbec (Josef Novák), 14. Kopecký (Vavruška), 52. Kopecký (Kühnel), 56. Kopecký (Krbec)
Rozhodčí: J. Filipčík, O. Filipčík. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely 25:20. Diváci: 188.
Florbal Ústí: Fibiger (Weissgarber) – Stummer, Esterka, Täuber, J. Horák, Stibor, Kühnel – Kužel, Kolstrunk, Vavruška – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Täuber, Pavelka, Fuchsig – Koník, Krbec.

Stav série: 1:1.