Úvod utkání sice přinesl rychlou branku Sparty, která však Ústí nepoložila a v 8. minutě vyrovnal Kopecký. Zbytek první třetiny přinesl aktivní florbal z obou stran, spíše než šance však převládaly tvrdé osobní souboje, branky už se fanoušci nedočkali.

Do druhé části vstoupili Pražané nabuzení, připsali si také první vážnější šanci, celkově ale mělo, co se počtu vyložených šancí týče, navrch Ústí. Jenže Stummer po krásné samostatné akci těsně minul, ve výborné pozici zamířil těsně vedle také Kopecký. V polovině utkání dostala Sparta příležitost trestného střílení a Zouzal si poradil jako starý mazák – 1:2.

Ústí však dokázalo téměř vzápětí srovnat, navíc dostalo o chvíli později výhodu pětiminutové početní výhody. V ní hned na úvod selhal ve velké šanci opět Kopecký, i přes tlak ji však Ústečtí zužitkovat nedokázali. I druhá část tak nabídla dvě branky a důraznou hru z obou stran.

Poslední dějství nabídlo nejvíce vzruchu a v závěru také moment, který hodně pobouřil domácí publikum. Ústí se nejprve dostalo poprvé v zápase do vedení po krásné ráně Stummera, neméně krásnou trefu ale přidal také Jaroš, jenž zadovkou doklepl odražený míček do sítě. Přesto dokázalo Ústí znovu udeřit, dělovku Horáka tečoval Kolstrunk a domácí tak sahali po senzaci.

Sporná rozhodnutí v závěru

Sparta se dvě a půl minuty před koncem odhodlala k powerplay. Tu ani přes drtivý tlak nedokázala zužitkovat až do času 59:32, kdy nařídili sudí další nájezd pro Spartu, tentokrát snad ještě spornější. Domácí protestovali, obecenstvo pískalo, verdikt však změnit nikdo nemohl. Ačkoliv Ústí vystřídalo brankáře, ani Fibiger neuspěl a Košir poslal zápas do prodloužení.

Navíc těsně před ním zaúřadovali muži s píšťalkou znovu, když vyloučili ústeckého Horáka za hraní rukou, ačkoliv ten vehementně reklamoval, že hrál hokejkou. Sparta tak dostala do nastaveného času výhodu jednoho muže v poli. Tu využila už po 22 vteřinách, kdy přisoudil bonusový bod hostům Zouzal. Nespokojení diváci dali svou nevoli najevo, na palubovku dokonce přilétlo i pár předmětů, radost slavícím Sparťanům však zkazit nemohli.

„Byl to další vyrovnaný zápas s týmem z horních pater tabulky. Podali jsme dobrý výkon, chvílemi jsme možná byli i lepší, jen škoda toho závěru,“ řekl k utkání autor jedné z branek a kapitán Ústí David Stummer. „Podle mě byly obě nájezdové situace sporné a pískat se nemusely, bohužel rozhodčí se rozhodli jinak a my s tím nic nenaděláme,“ dodal.

Přesto může brát Ústí další výtečný zápas s favoritem jako pozitivum před blížícím se bojem o záchranu. „Takové výkony nám určitě pomůžou," je si jistý domácí kapitán. „Škoda, že nepřišly dřív, možná je to ale paradoxně tím, že už máme play-down jisté a spadl z nás jakýsi tlak. Konečně předvádíme výkony, na které máme, pokud to vypilujeme, dokážeme ještě víc," věří.
To potvrdil také trenér Sparty Ondřej Kašpárek: „V dnešním zápase jsme nebyli tolik produktivní i díky kvalitní defenzivě soupeře, který čím dál více ukazuje, že si nezaslouží být tam, kde momentálně je. Ústí si za svou práci Superligu stoprocentně zaslouží a přejeme jim úspěšné play-down a další Superligové roky."

„Velice atraktivní utkání, které pro nás bylo skvělou přípravou a pro fanoušky výbornou pozvánkou na play-down," přidal svůj pohled na utkání domácí trenér Marek Vojta. „Bylo zde plno rychlých útoků, při hře pět na pět nebyla jediná naše lajna v záporných číslech, což je proti takto silnému soupeři pozitivní hodnocení. Musíme zapracovat na oslabeních a přesilovkách," dodal. „Boj o udržení bude hodně o bojovnosti, kterou teď ale předvádíme, takže věřím, že se udržíme," uzavřel Stummer.

Florbal, Superliga, 24. kolo:
Florbal Ústí - ACEMA Sparta Praha 4:5pp (1:1, 1:1, 2:2, -0:1pp)
Branky a nahrávky: 8. Kopecký (Krbec), 34. Semerád (Kužel), 49. Stummer (Täuber), 55. Kolstrunk (J. Horák) – 3. Pruner (Ujhelyi), 31. Zouzal (TS), 51. Jaroš (Krejča), 60. Košir (TS), 61. Zouzal (Svatoš)
Rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora. Vyloučení: 3:1 + Matěj Pruner 5. Bez využití. Střely: 32:31. Diváci: 265.
Florbal Ústí: Weissgarber (Fibiger) – Stummer, Semerád, Täuber, Esterka, J. Horák, Stibor, Kühnel – Kužel, Kolstrunk, Vavruška – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Pavelka, Fuchsig, Täuber – Krbec.