Nutno však podotknout, že minimálně v první třetině zápasu byli lepším týmem hosté. V Ústí nad Labem šli brzy do vedení a přestože v závěru prvního dějství otočil ústecký Grosse na 2:1, na začátku druhé části srovnal Krhut a začínalo se znovu od začátku. Až v závěru druhé třetiny se ústecký brankostroj rozjel naplno.

„V první půlce to vypadalo jako kdybychom vůbec netrénovali a přišli na zápas rovnou z pláže. Až teprve ve druhé polovině jsme začali hrát prvoligový florbal. Jsem rád, že si kluci nakonec zastříleli," povídal pro Český florbal trenér Ústí Tomáš Syryčanský.

Podobný názor na utkání měl i jeho protějšek a kamarád na lavičce Rožnova pod Radhoštěm Zbyněk Macura. „Výsledek zápasu je na jednu stranu krutý, když jsme téměř dvě třetiny utkání hráli na míčku a diktovali tempo hry. Na druhou stranu je ale zasloužený, neboť to, co jsme předvedli ve zbytku utkání, by nestačilo ani na regionální soutěž," zlobil se po utkání kormidelník Rožnova.

Florbalisté Ústí nad Labem tak vstoupili do nové sezony bravurně, ujali se vedení v tabulce a dokázali si, že by letos opravdu mohli hrát o nejvyšší příčky v soutěži.

Florbal Ústí – Rožnov pod Radhoštěm 12:3 (2:1, 3:1, 7:1).Branky: Kopecký 3, Jiří Mareš, Grosse, Filipec, Koník, Nikolič, Kučaba, Sattler, Huslička, Jaroslav Mareš – Zimmer, Krhut, S. Barabáš. Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. Střely: 38:12. Diváci: 125.

Florbal Ústí: Hlava – Glatz, Pojar, Nikolič, Vojta, Stummer, Kučaba, Sattler, Kopecký, Grosse, Svoboda, Huslička, Filipec, Jiří Mareš, Jaroslav Mareš, Koník. Trenér: Syryčanský.