„Bohužel jsme teď trochu v krizi. Máme nějaká zranění a někteří hráči jsou z formy. Navíc se nám nedaří v obranné fázi," připomíná trenér poslední dva zápasy svého týmu, ve kterých Severočeši inkasovali od České Lípy a Pelhřimova dvanáct branek.

Se čtvrtou příčkou a startem play off v domácím prostředí už se tak Ústečané mohou pomalu rozloučit. „Je to tak. Šance, že se na tu čtvrtou pozici dostaneme už je minimální. Nemáme to ve svých rukách. Museli bychom oba poslední zápasy vyhrát a ještě čekat na zaváhání našich soupeřů," vysvětluje kouč.

Podle jeho slov tak nyní bude Ústí spíše ladit formu na nadcházející play off. „Zrovna se rozhodujeme, jak poslední zápasy základní části pojmeme. S největší pravděpodobností ale budeme šetřit klíčové opory a dáme příležitost juniorům a hráčům širšího kádru," vysvětlil Syryčanský.

Nováček z Ústí je momentálně šestý v tabulce a na čtvrté místo ztrácí čtyři body. V posledních dvou kolech základní části hraje doma s Kopřivnicí a ve Svitavách.

Spartak Pelhřimov – Florbal Ústí 6:7 po prodloužení (1:2, 5:3, 0:1 – 0:1)

Branky Ústí: Koník 3, Nikolič, Glatz, Procházka, Kučaba. Rozhodčí: Novák, Štengl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 75.

Sestava Ústí: Hlava – Glatz, Nikolič, Stummer, Kučaba, Grosse, Svoboda, Vondráček, Nergl, Procházka, Filipec, Žaloudek, Brom, Horák, Koník, Jiránek. Trenér: Syryčanský.