Klíčový duel začali Ústečtí lépe, jenže na úvodní branku Semeráda dokázal odpovědět Žižka. Přesto šli do šaten spokojenější domácí díky přesné ráně kapitána Stummera. Brno ale dokázalo srovnat i podruhé, v polovině zápasu však dokázalo Ústí zlomit zápas na svou stranu. Během necelé minuty se prosadil opět Stummer a také Kopecký, v závěru prostředního dějství pak navýšil na 5:2 Novák.

Ačkoliv hosté v poslední části zápas nevzdali a na rozdíl dvou branek dokázal snížit opět Žižka, Bulldogům se nevyplatila dlouhá hra bez brankáře. K té se odhodlali už devět minut před koncem zápasu, postupně je za to ztrestal Radim Kužel a po něm opět i Josef Novák. Kosmetickou úpravu provedl v poslední minutě hostující Žižka, jenž tak zkompletoval hattrick, ten byl ale jeho týmu k ničemu.

„Zápas byl podle očekávání o tom, kdo bude v závěru dotahovat. Nakonec to byl soupeř a my to relativně zvládli. Hru 5 na 5 jsme vyhráli poměrem 4:1 a ta byla dnes pro nás klíčová,“ zhodnotil utkání trenér Ústí Marek Vojta. Jeho svěřenci se tak vyhoupli na 12 bodů, předposlední Brno jich má 17. Do konce základní části chybí tři kola.

Florbalisté Znojma doma zničili Ustí 10:4.
Ústecká florbalová bárka začíná nabírat vodu. Půjde ke dnu?