Svému soupeři tak oplatili porážku z prvního vzájemného klání a udrželi se ve hře o finále soutěže – Silver Bowl! „Za mě zatím nejlepší zápas sezony. Tým držel při sobě a všichni makali naplno," pochvaloval si po utkání na klubovém webu jeden z hráčů Jakub Lukášek.

Cesta Blades za třetí domácí výhrou byla přitom zpočátku více než trnitá. První čtvrtinu totiž ovládli hosté a na konci druhého dějství zvýšili už na 10:0!

NASTARTOVAL ZMRTVÝCHVSTÁNÍ

„Plzeň byla dobře připravena na naši hru, takže jsme se zpočátku po hřišti neposouvali zrovna tak, jak jsme chtěli. Plzni to šlo lépe, a proto jsme museli dohánět desetibodovou ztrátu," vysvětloval Lukášek.

A byl to právě on, kdo nastartoval zmrtvýchvstání domácích. Ještě před koncem druhé části svým touchdownem snížil a ve třetí části už byla k vidění exhibice „Blejdů", která znamenala definitivní obrat.

„Obrana i útok hrály velmi dobře. Na obou stranách ale byly vidět pěkné akce. Atmosféra vytvořená našimi fanoušky byla jako vždy parádní. Je super, že jsme vrátili Plzni všechny ty porážky a udrželi domácí neporazitelnost," pochvaloval si další z hráčů Josef Chochola.