V domácí bitvě s českolipskými Démony sice favorita trápili, nakonec ale prohráli 2:3.

Štajner nedorazil

Už před zápasem se vědělo, že největší hvězda Démonů, bývalý ligový fotbalista a reprezentant Jiří Štajner, do krajské metropole nedorazí. A společně s ním hostům chyběli i další hráči.

„Když jsme viděli, že Česká Lípa přijela jen s pěti hráči do pole, mysleli jsme si, že to bude jednoduchý zápas. Opak byl ale pravdou. Soupeř hrál od začátku power play a tak jsme se v prvním poločase dotkli míče minimálně," povídal sportovní manažer Combixu Lukáš Vobecký.

Po výsledkově vyrovnaném prvním poločase se Combix po pauze přece jen dostal do hry. „Byli jsme aktivnější a měli i šance, které jsme ale bohužel nevyužili. V polovině druhé půle jsme chybovali v rozehrávce a dostali druhý gól, což byl asi rozhodující moment zápasu," smutnil Vobecký.

Marek se zaskvěl

Poté se zaskvěl domácí gólman Marek, když zlikvidoval dvě penalty Démonů za fauly. „Byl naším nejlepším hráčem. Popravdě jsme ale předvedli takový výkon, že jsme si vyhrát nezasloužili. Lípa potvrdila svou kvalitu," vysekl Vobecký poklonu soupeři.

Ústečtí futsalisté tak zůstávají s patnácti body na deváté příčce tabulky a o záchranu ve druholigové soutěži budou ještě muset bojovat.

„Hodně jsme si to zkomplikovali, asi to bude boj až do posledního kola. Musíme pro záchranu udělat maximum. Další zápas sehrajeme v Turnově a ačkoliv to tak podle postavení soupeře v tabulce nevypadá, bude to hodně těžké," dodal sportovní manažer Ústečanů.

Combix Ústí – Démoni Česká Lípa 2:3 (1:1) Branky: 13. Krok, 40. Stach – 11. Bažant, 33. Čiančala, 38. Bejda. Rozhodčí: Lasch – Říha. ŽK: 1:0. Diváci: 130.
Sestava Combixu: Marek – Krok, Betyár, Černohorský, Demčenko, Paseka, Bičák, Stach, Vaníček, V. Kříž, Vobecký.