Ústí v zápase dvakrát prohrávalo, pokaždé ale dokázalo srovnat. Brankou a asistencí se na tom podílela i největší domácí hvězda, Lukáš Soukup, přesto byl právě on smutným hrdinou v závěru, kdy 15 vteřin před koncem neproměnil trestné střílení a zápas tak zamířil do prodloužení.

Hosty držel fantastický brankář Šimara, který vychytal minutu před koncem prodloužení i Červinku, jednu ze střel dokonce zastavil svou maskou, která mu po neskutečné dělovce praskla. „Dříve jsem stál v hokejové brance, jsem na podobné situace zvyklý. Byla to pěkná rána, ale uhnout jsem nemohl,“ okomentoval neobvyklou situaci po utkání.

Tomáš Mareš, Vladimír Evan a Vladimír Machulda na archivním snímku.
Hokejový Slovan dostal osm branek, skončil i trenér Machulda

„Ze strany soupeře šlo o velice bojovné utkání. Letohrad dokázal porazit Plzeň a Kladno, věděli jsme, že musíme k zápasu přistoupit úplně jinak, než v minulých zápasech,“ hodnotil asistent trenéra Elby Josef Sobotka. „To se nám sice povedlo, ale podle našich představ byla až závěrečná třetina a prodloužení,“ dodal.

Právě to byly nejsilnější pasáže ústeckého celku, který ale, i díky břevnu v poslední minutě prodloužení, musel vydolovat bonusový bod až v nájezdové loterii. V ní zazářil domácí gólman Banda, který zneškodnil dva nájezdy. „V nájezdech jsme ukázali šikovnost. Dobrý výkon podal Zdeněk Banda a také mladý Gottfried, který odehrál první utkání za A-tým,“ dodal Sobotka.

Ilustrační foto.
Špičkový volejbal: Ústecký lídr drtil zaskočenou Ostravu, smetl ji 3:0