Ty ve finále turnaje, který se poprvé v historii konal v hale ústeckého Sportcentra Sluneta, porazily Českou Lípu vysoko 6:1 a mohly se radovat ze zisku putovního poháru, který do krajské metropole samy přivezly. Český šampionát už totiž ovládly potřetí za sebou.

Místo oslavy šly do práce

„Finále bylo dovršení skvělého výkonu celého týmu. Žádná velká oslava ale nebude. Jelikož jdeme zítra zase do práce, tak si asi jen po cestě trošku broukneme a možná padne i nějaké to pivo," smála se Petra Divišová, nejlepší hráčka současnosti a zároveň i ústeckého turnaje.

Ta přijela na šampionát až na nedělní vyřazovací boje, její spoluhráčky ale potvrdily roli favoritek už v sobotní základní skupině. V ní ztratily jen dva body za remízu s Ostravou a postupovaly z prvního místa.

Ve druhé skupině zvítězily Démonky z České Lípy a veřejnost byla zvědavá, jestli na své výkony ve skupině dokážou navázat i v play off.

Překvapení z České Lípy

„Česká Lípa byla překvapením šampionátu. Holky do toho daly srdce a bojovaly. Pro severočeský region je to velký úspěch," složil týmu poklonu Jiří Hanzlík, předseda pořádající Krajské komise futsalu.

Hráčky České Lípy nakonec skončily těsně pod vrcholem, ve finále s největším favoritem prohrály 1:6, přestože v prvním poločase inkasovaly jen jeden gól.

„Je to absolutní vrchol letošní sezony! Prostě nádhera a pohoda, a to i přesto, že jsme ve finále prohráli. Holky odvedly maximum a jsem na ně moc pyšný," rozplýval se trenér Démonek Jiří Šubrt.

Jako nůž máslem

Pohár za třetí místo získaly futsalistky Rakovníku, které v boji o bronz porazily Ostravu 3:1. „Šampionát se vydařil, máme jen pozitivní ohlasy a to i od zástupců svazu," pochvaloval si Jiří Hanzlík a rychle doplnil:

„Rád bych touto cestou poděkoval všem členům Okresní komise futsalu a rozhodčím, kteří nám pomohli s přípravou a organizací turnaje. Snad jen divácká účast mohla být vyšší, ale stejný problém řeší všichni pořadatelé mistrovství ČR žen."

Společně se šampionátem proběhl v Ústí nad Labem i aktiv předsedů Oblastních a krajských komisí futsalu – FIFA.

„Po organizační stránce se vše povedlo tak, jak mělo. Můžeme být spokojení," dodal na závěr předseda KKF Jiří Hanzlík a pogratuloval vítězkám: „Praha byla o krok před ostatními, druhým dnem prošla jako nůž máslem. Titul je ve správných rukách."

MČR žen – výsledky:
Modrá skupina: 1. Démoni Česká Lípa 10 (9:2), 2. FK Rakovník 9 (11:2), 3. Nástěnky Brno 6 (11:6), 4. Gamaspol Jeseník 4 (10:7), 5. Balticflora Teplice 0 (1:25).
Zelená skupina: 1. Slavia Sokol Vysočany 10 (15:3), 2. Panorama Ostrava 10 (8:2), 3. Betis Kadaň 4 (4:6), 4. ŠT ZOO Ústí n. L. 2 (4:9), 5. Sezimovo Ústí 1 (3:13).
Čtvrtfinále: Česká Lípa – ŠT ZOO Ústí 4:1, Ostrava – Brno 5:0, Slavia Vysočany – Jeseník 9:0, Rakovník – Kadaň 4:2.
Semifinále: Česká Lípa – Ostrava 2:1 po PK, Slavia Vysočany – Rakovník 7:0.
O 7. místo: ŠT ZOO Ústí – Jeseník 1:2 po PK. O 5. místo: Brno – Kadaň 6:0. O 3. místo: Ostrava – Rakovník 1:3.
Finále: Slavia Vysočany – Česká Lípa 6:1.
Konečné pořadí MČR: 1. Slavia Vysočany, 2. Česká Lípa, 3. Rakovník, 4. Ostrava, 5. Brno, 6. Kadaň, 7. Jeseník, 8. ŠT ZOO Ústí, 9. Sezimovo Ústí, 10. Teplice.
Nejrychlejší branka: Denisa Badisová (Kadaň) – s Jeseníkem se trefila v čase 0:28. Nejlepší střelkyně: Karolína Křivská (Slavia Vysočany) – 13 branek. Nejlepší brankářka: Alexandra Horáčková (Brno). Nejlepší hráčka: Petra Divišová (Slavia Vysočany).