„Mezi chlapama se cítím dobře. Jezdím se svým přítelem Lukášem Novotným, ten mě vlastně k závodění přivedl," prozradila sympatická závodnice.

Autocrossu se věnuje druhou sezonu, i když s přestávkou. „Vloni jsem odjezdila závěr sezony a letos jedu poslední dva závody. Před třemi měsíci jsem totiž rodila," svěřila se.

Ke dvěma dcerám jí tak přibyla třetí. „Nejstarší Nele je osm let a už jezdí tady v Chabařovicích motocross, a to celkem úspěšně. Naposledy byla na bedně."

ODNESL TO BLATNÍK

Strachem o sebe a své blízké Monika příliš netrpí. „Mám spíš obavy o auto, aby vydrželo celý závod, abych ho příliš nezmuchlala."

Se svojí Mazdou MX 3 a startovním číslem 911 jezdí adrenalinovější kategorii bouracích aut. „Bouračky jsem si vybrala, protože se nemusím tolik hlídat. Bourání je prostě povolené. Mazda je držák, většinou s ní nemusím nic dělat," vysvětlila jezdkyně.

To ale po této sobotě tak úplně neplatí. Pravý přední blatník je na maděru. A jak se to stalo? „Já ani pořádně nevím, ale odnesl to hlavně vůz číslo 67."

Více o posledním dílu Autopoint Cupu 2016 čtěte zde: Déšť zpestřil poslední závod seriálu autocrossu. Bouračky diváky bavily