Osm nejlepších hráčů ve slušivých vestách, pět rozhodčích v bílých košilích s motýlkem, dva nasvícené speciální stoly pod kamerou, kde prach má přísný zákaz vstupu a soupeřům se netleská.

Martin Vedral a Adam Kozák hájili čest domácích barev. Hrálo se ve dvou skupinách, do finále se v neděli probojovali Janis Ziogas z TJ Bižuterie Jablonec n/N a Marek Faus z SK Billard Centrum Praha. Zlatou medaili, pohár, finanční hotovost a právo reprezentovat ČR na Mistrovství Evropy 2019 přebíral mladý muž s modrou rukavicí žijící v Německu. Finálový výsledek: Marek Faus - Janis Ziogas - 2:O

Ilustrační foto.
Rapid je ve 2. lize i nadále suverénní

Vítěz turnaje Marek Faus v semifinále vyřadil domácího hráče Martina Vedrala 2:0, druhý finalista Janis Ziogas stejným poměrem vyřadil v druhém semifinále talentovaného Adama Kozáka. Během hry byl vyžadován naprostý klid, blesk u fotoaparátu byl zakázán.

"Kulečník hraji od třinácti let, začínal jsem v Brně. Dnes mám na kontě asi padesát republikových titulů v různých kategoriích a disciplínách. Doma mám tři stříbrné a dvě bronzové medaile z Mistrovství Evropy. Momentálně žiji v Německu, kulečník hraji také v Holandsku a ve Francii. Je to stejné jako ve fotbale, někde je v týmu povolen jeden cizinec, někde dva. Nejsem čistý profesionál, ale nestěžuji si. Mám vlastní kulečníkovou školu a hra mě stále baví. Každý den trénuji dvě hodiny, před velkým turnajem je to i víc. V Trmicích jsem už jednou byl, musím pochválit nejen organizaci, ale i soupeře. Příští Mistrovství Evropy bude v Německu, rád bych tam uspěl, " tvrdil Marek Faus.

Tradiční výlov rybníka v Habrovicích.
OBRAZEM: Výlovu rybníka v Habrovicích přihlížely desítky lidí