"Já nejsem žádná hvězda, nefoťte mě. Tady Alča Hájková, to je borec. Několikrát vyhrála seriál Král středohoří a to je jiná šichta. Šestnáct těžkých závodů, kde nechybí i triatlony. Sem si přijela na pětku odpočinout, doběhla druhá za Jarmilou Halířovou a ještě vypadala jako modelka," tvrdila usměvavá vítězka.¨

ŽLUTÁ VESTA PETŘE SLUŠELA

Mužská patnáctka byla skvěle obsazena, čekal se souboj zkušenosti (Vlček, Procházka, Roubíček, Svoboda) s talentovaným mládím (Pinc, Bučo). Na kole ve žluté vestě před běžci jela pořadatelka Dubické akce Petra Fiklíková a moc ji to slušelo.

V hlavě měla pouze jednu starost, aby ji náhodou někteří borci nepředběhli. Celých dvanáct kilometrů běžela v čele dvojice Josef Procházka z Děčína a Zdeněk Pinc z Třebenic. Vypadalo to, že se bude rozhodovat stejně jako na desítce v cílové rovince, ale na drama nedošlo.

V mírném stoupání u kostelíku Procházka zařadil delší krok a odstup několika metrů se udržel až do samotného závěru. Ani on nebyl však s časem (00:53:24) spokojen. Druhého Pince může těšit fakt, že jako běžec amatér obsadil v Litoměřicích desáté místo v anketě Sportovec okresu a to je mu jednadvacet. Na závodech ho doprovází jeho dědeček, který na něj prozradil, že Zdeněk denně trénuje a zvládne i těžké triatlony.

Příští víkend ho můžete vidět opět na Střížáku, kde se poběží dvoučlenné štafety. Parťáka mu bude dělat Vladimír Růžička. Svádovská cyklostezka byla v sobotu plná běžeckých nadšenců a zájemců o pohyb pod otevřeným nebem stále přibývá. Pořadatelka akce Veronika Vágnerová skutečně rozhýbala Ústí.

Vítězové VitaSport patnáctky ve Svádově:15 km muži - Josef Procházka - Děčín - 00:53:24
15 km ženy - Zuzka Rusínová - Ústí nad Labem - 01:03:40
05 km muži - Ladislav Vojtěchovský - Teplice - 00:17:14
05 km ženy - Jarmila Halířová - Chabařovice - 00:20:18