„Naše cíle se nyní po postupu do play off přesunuly na místo nejvyšší, jdeme si pro titul," vzkázal sebevědomě protivníkům předseda oddílu Matěj Sahula.

Jedno je jasné, Blades už se soutěže pouze neúčastní, ale mají spadeno na výsledek, kterým udělají díru do světa. „Celou přípravu jsme řešili v lehce krizovém režimu. Chyběli nám někteří důležití hráči na svých postech jak v útoku, tak obraně, kteří mají pauzu díky zranění. To se ale nakonec neukázalo jako problém," povídal ve svém hodnocení Matěj Sahula.

Pomalý rozjezd znamenal lepší pozici pro Hellboys, ale více zajíců mohli po honu spočítat domácí. „Díky skvělému počasí přišlo nejvíce diváků v letošní sezoně a vytvořili opravdu skvělý kotel. První čtvrtina byla hodně tuhá. Po inkasovaní a zároveň potvrzení hostů jsme museli začít hrát," komentoval Sahula.

Hráči Blades se do soupeře pořádně opřeli a uzamkli své obranné pásmo. „Obrana zastavovala skvěle útoky hostů a nedala šanci přiblížit se naší endzone. Je třeba pochválit celou obranu za spolupráci, která nesla ovoce," pěl chválu předseda oddílu.

Útok tradičně táhla motorová myš Jakub Imr, k němu se ještě přidal Jan Bláha. „První místo v tabulce jsem nečekal. Je na čase si uvědomit, ze se v Ústí hraje dobrý fotbal. Cesta to bude ještě těžká, jsme ale skvěle naladění a 12. července hrajeme semifinále na domácím hřišti. Soupeř vzejde z čtvrtfinálových utkání, které se hrají o týden dříve," doplnil Matěj Sahula.

SC Blades Ústí – Hellboys České Budějovice 34:11 (0:8, 16:11, 28:11) Nejvíce bodů: Imr 18, J. Bláha 12, Moudrý 4 – Koller 6, Roba 5. Rozhodčí: Janhuba, Oplová, Malý, Houška. Diváci: 300.