Kros u Erbenovy vyhlídky, tak se jmenoval 2. ročník amatérského závodu pro aktivní veřejnost, který připravil Vladimír Růžička a Jaroslav Sova. Jako generálku před Malou Dubickou to pojalo čtyřicet běžců a běžkyň. Mezi muži vyhrál s velkým náskokem Petr Zuda ze Všebořic, který měl na těle startovní číslo 67. Ženskou kategorii vyhrála Jarmila Sobecká z Chabařovic se startovním číslem 51.

Běžely se dva vyznačené okruhy, celkem 5,5 km. Favorizovaný Petr Zuda to napálil hned od startu a nikdo z diváků nepochyboval o jeho dalším vítězství. Taktický souboj se odehrával na druhém a třetím místě.

Zkušený Jirka Vlček z Povrlů předběhl svého soka Vladimíra Vojtěchovského z Teplic v samotném závěru, snad několik metrů před cílem. I ženská kategorie měla svou sportovní zápletku.

Malá Dubická.
Velká Pardubická skončila, na řadě je Malá Dubická

Vedle sebe se postavily dvě v současné době nejlepší místní závodnice a kamarádky Zuzana Rusínová a Jarmila Sobecká. Členitý terén více vyhovoval závodnici z Chabařovic, která má mezi sportovkyněmi přezdívku Jamajka. Byl to hezký závod i zapadající slunce se dobře bavilo.

Kros u Erbenovy vyhlídkyabsolutní pořadí muži: 1. místo - Petr Zuda - Všebořice - 00:21:28 - startovní číslo 67; 2. místo - Jiří Vlček - Povrly - 00:22:13 - startovní číslo - 53; 3. místo - Vladimír Vojtěchovský - Teplice - 00:22:18 - startovní číslo 84
absolutní pořadí ženy: 1. místo - Jarmila Sobecká - Chabařovice - 00:24:15 - startovní číslo 51; 2. místo - Zuzana Rusínová - Dobětice - 00:24:42 - startovní číslo 65; 3. místo - Dagmar Musilová - Jílové - 00:26:05 - startovní číslo 56