Maročan Saji Abdelkabír žijící dlouhodobě v České republice obhájil vítězství z loňské RunTour v Ústí nad Labem a zatím na severu Čech nenašel přemožitele. Mezi ženami se radovala Tereza Čapková. Ta se na startu RunTour objevila teprve podruhé, ale na trati si počínala naprosto zkušeně.

31:40 minuty, to je čas vítěze na 10 km, nejrychlejší žena byla v celkovém pořadí pátá, když zaostala o 4:18 minuty. "Oba to jsou skvělé výsledky a řadí se k těm nejlepším, které jsme na RunTour mohli vidět," potvrzuje tiskový mluvčí série Richard Valoušek.

Pavel Vodička
Mladík z Varnsdorfu běží kvůli plýtvání jídlem přes celou zemi

Spokojeni byli i oba vítězové. "Pro mě je RunTour srdcová záležitost, vždy si to užívám. Dnes jsem cestoval na závod vlakem a celý den pojal jako běžecký výlet. To je přesně smysl RunTour. Moc si to užívám. Vítězství je pro mě příjemný bonus," přiznává Maročan Saji.

Úsměv na tváři nechyběl ani nejrychlejší ženě. "Vždy to může být trošku rychlejší, ale RunTour není ani tak o časech, jako o zážitcích a těch si domu odvážím spousty. Poprvé jsem běžela minulý rok v Plzni, teď zkusila další běh a je to vážně skvělé, člověk se díky spokojeným lidem kolem hrozně uvolní."

Pokud by vás zajímaly další výsledky včetně vítězů jednotlivých kategorií a závodu na 5 km nebo dětských běhů, podívejte se na web www.run-tour.cz.

Richard Valoušek

Vypouštění lososů do říčky Kamenice.
Do říčky Kamenice vyplulo třicet sedm tisíc kusů lososů