Naposledy Blades prohráli venku ještě ve třetí lize, 16. června 2013 na hřišti Budweis Hellboys.

„Oproti loňsku pro nás začátek sezony nedopadl tak, jak jsme si představovali. Nicméně si myslím, že tým fungoval dle mých představ. To, že jsme hned v prvním kole narazili na tým, který má daleko větší zkušenosti než my, s tím jsme počítali. Popravdě nás ale překvapila ta rychlost a tvrdost soupeře. Ve druhé polovině zápasu už jsme ale začali jejich hru lépe číst a prosazovat se," řekl trenér nováčka soutěže Milan Sahula pro web České asociace amerického fotbalu.

Ostrá zkouška

Podobně viděl utkání i hrající předseda ústeckého oddílu a jeden z kapitánů útoku Matěj Sahula.

„Z pohledu útoku to pro nás byla po dlouhé době ostrá zkouška s velmi zkušeným týmem. Trvalo nám, než jsme odhalili způsob, jakým do soupeře hrát. I přesto nás potom bohužel zastavovaly vlastní technické i taktické chyby. Rozhodování rozhodčích tomu určitě nepřidalo. Víme ale, co jsme dělali špatně a do příštího zápasu na těchto chybách zapracujeme," slíbil Matěj Sahula věrným fanouškům Blades.

Ti se nyní mohou těšit na domácí druholigovou premiéru, která na Ústečany čeká už 1. května v Olšinkách, kam přijedou liberečtí Titans.

„Já tuto porážku vnímám optimisticky. Po zápase se totiž projevilo všechno to, co na Blades milujeme – srdce, rodina a neskutečná motivace.Co se stalo v Plzni, zůstalo v Plzni. Na zpáteční cestě vládla v autobuse skvělá pozitivní nálada a člověk by těžko poznal, že jsme své první utkání ve druhé lize prohráli. Porážku jsme přijali, plzeňským hráčům pogratulovali a nyní se už soustředíme na domácí zápas proti Titans. Do něj půjde celý tým na 200 procent. Věřím, že to bude skvělý zážitek a fanoušci si přijdou na své," řekl pro klubový web PR manažer Marek Moudrý.

Další zápasy Blades:1. května 14.00: Blades Ústí nad Labem Liberec Titans (hřiště ve Svádově)
7. května 14.00: Brno Sígrs Blades Ústí nad Labem (Ragby Bystrc)
15. května 14.00: Blades Ústí nad Labem Prague Hippos (hřiště ve Svádově)
29. května 16.00: Prague Hippos Blades Ústí nad Labem (Motorlet Praha)
12. června 14.00: Blades Ústí nad Labem Pilsen Patriots (hřiště ve Svádově)
18. června 15.00: Liberec Titans Blades Ústí nad Labem (Dubový vrch)
26. června 14.00: Blades Ústí nad Labem Brno Sígrs (hřiště ve Svádově)