„Je to už třetí ročník, své zástupce vyslala Sparta Praha, Agrofert Prostějov, Zlín, Brno, Plzeň, Přerov, Liberec, Sušice, Duchcov, TK Neridé, 1. ČLTK Praha, Severočeská tenisová a další tenisové kluby. Nasazenou jedničkou byl Dominik Křípský, dvojku hrál Andrew Paulson, trojku Martin Bugaj," prozradil ředitel turnaje Jaroslav Patyk a vysvětlil i jeho systém:

„V pondělí byla kvalifikace, do hlavní soutěže se probojovalo pouze dvaatřicet nejlepších. Nám udělal radost především Petr Červinka, který byl mezi osmi. Ve finále proti sobě stáli Andrew Paulson ze Sparty Praha a Jirka Lehečka z Agrofertu Prostějov. Po dvou hodinách se radoval Lehečka, ale byla to opravdová tenisová bitva (6:3, 5:7, 2:6)," povídal Jaroslav Patyk.

Oba finalisté se dobře znali. Vzájemná bilance hovořila pro reprezentanta pražské Sparty (3:1), který měl dokonce mezi diváky svého otce.

„Syn hraje tenis od svých čtyř let, všechny údery má vyrovnané, bekhend hraje obouruč. První set vyhrál 6:3, vycházelo mu hlavně první podání. Ve druhém setu se hrál dospělácký tenis, který se všem musel líbit. Pár parádních kraťasů předvedl houževnatý soupeř a za stavu 5:5 trefil několikrát čistou lajnu a to ho nakoplo," popisoval průběh finále Paulson starší.

ODEŠEL MU SERVIS

V rozhodujícím třetím setu odešel blonďákovi z Prahy první servis, naopak soupeř ještě přitvrdil a tlačil svého soka k zadní lajně. Ten se vztekal, házel raketou o zem, očima sledoval tátu, dokonce byl napomínán, ale na obrat v zápase už bylo pozdě. Prohrál.

„Mám radost, vždyť to také nebylo jednoduché. Letos to byl můj dvanáctý turnaj a první finále. Doma mám snad šedesát pohárů, ale tenhle byl opravdu vydřený. Dorostenecké turnaje jsou vyrovnané, příště vyhraje zase někdo jiný," tvrdil vítěz s úsměvem na rtech.