„Naše vítězství se rodilo těžce. Bylo to hlavně velmi houževnatým přístupem soupeře. Vzhledem k tomu, že se tady hrála ragbyová liga, jsou pro nás tři body nádherné," řekl po utkání pro klubový web trenér Ústečanů Tomáš Syryčanský a postěžoval si tak na tvrdou hru soupeře.

Jeho tým hrál kvůli velkým absencím v okleštěné sestavě, přesto zlomil odpor outsidera. „Kádr máme úzký, máme dost zraněných hráčů a nemůžeme hrát kompletní. Na tři lajny bychom soupeře asi udolali vyšším rozdílem, hráli bychom agresivně a určitě by odpadli dříve. Takhle jsme jim dali šanci rozdávat rány a schytali jsme jich dost."

Klíčovou ztrátou pro ústeckého trenéra byla neúčast Jakuba Kolstrunka. „Jeho absence má zásadní vliv na úspěšnost první lajny, i když dnes ho zastoupil Jirka Horák, který konečně vstřelil své dva první góly. Takže teď o tom uslyšíme asi tak čtyři sta let," smál se kouč Ústečanů a už vážně dodal: „Snad na to naváže v příštím zápase."

Smutný byl po klání hostující trenér Pavel Válek. „Ústí nás nijak nepřehrávalo, byli jsme jim vyrovnaným soupeřem. Utkání se hrálo v dobrém tempu, oba soupeři byli vyrovnaní, škoda jen toho závěru. Myslím si, že minimálně na bod jsme měli," řekl.

Florbal Ústí – P.E.M.A. Opava 7:5 (3:3, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Grosse (Stummer), 15. Horák (Brom), 19. Horák (Kopecký), 30. Kopecký, 37. Stummer (Grosse), 54. Kopecký (Brom), 60. Huslička – 10. Kocur (Halámek), 17. Boželník (Rychlý), 20. Kocur (Kučera), 43. Dzierža (Solný), 56. Kocur (Solný). Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Střely: 28:24. Diváci: 140.

Sestava Ústí: Stránský – Brom, Glatz, Huslička, Stummer, Svoboda, Vojta – Grosse, Horák, Kolstrunk, Kopecký, Kučaba, Nikolič, Procházka. Trenér: Syryčanský.