„Myslím, že je stav po zásluze vyrovnaný. Kdyby to bylo 0:2, byl by to problém, ale takhle nemusíme nijak bláznit,“ řekl kouč domácích Marek Vojta a pokračoval:

„První zápas z naší strany nebyl kvalitní. Sice jsme vedli 5:2, ale pak jsme přestali hrát naši hru. Jako bychom více přemýšleli o výsledku než o každém střídání. Ztratili jsme koncentraci,“ přiznal.

Florbalisté Ústí nad Labem. Ilustrační foto.
Florbalisté sní o Superlize! Válka s Brnem začíná

Výsledkem bylo brněnské zmrtvýchvstání a následné nájezdy, které Ústí ztratilo. „Mrzí nás to, ale teď už je to za námi. Alespoň vidíme, že když polevíme, tak ztratíme body. Těší mě, že v neděli už jsme se toho vyvarovali,“ povídal kouč Severočechů.

Druhý zápas už měli jeho hráči pevně v moci. Za stavu 2:0 sice ještě dovolili Moravanům otočit, pak už ale byli lepší a nebýt vyrovnávací trefy hostů v závěru, slavili by ještě dříve. „Podali jsme lepší výkon, od druhé třetiny diktovali tempo hry a zaslouženě získali druhý bod,“ pochvaloval si Vojta.

Ústečtí hokejbalisté (tmavé dresy) hrají ve čtvrtfinále s Plzní 2:2 na zápasy.
FOTO: Stydím se za chování svých hráčů, přiznal kouč Elby Pavlík

Stav je tak před zápasy v Brně vyrovnaný 1:1. „Doma budeme výrazně silnější a sérii úspěšně dovedeme k postupu,“ řekl odvážně po druhé bitvě hostující kormidelník Marek Fiala.

„Ukázaná platí. My nebudeme nic vykřikovat do světa. Na soupeře se dobře připravíme a uvidí se na hřišti,“ dodal Marek Vojta.

Florbal Ústí – Hattrick Brno 5:6 sn (2:2, 3:1, 0:2 – 0:0)Branky: Kolstrunk, Stummer, Stibor, Kužel, vlastní – Houbal 2, Brom 2, Grábl, nájezd Řeháček. Rozhodčí: Baloun, Šuvada. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely: 33:24. Diváci: 440. Stav série: 0:1.

Florbal Ústí – Hattrick Brno 6:5 sn (2:3, 1:1, 2:1 – 0:0)
Branky: Täuber 2, Kolstrunk 2, Horák, nájezd Stummer – Kolajta 2, Brom, Hauser, Houbal. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Střely: 37:23. Diváci: 407. Stav série: 1:1.

Sestava Ústí: Skala, Hlava – Pražan, Kužel, Glatz, Pojar, Kolstrunk, Stummer, Kučaba, Sattler, Novák, Kopecký, V. Semerád, Štorek, Täuber, Horák, Koník, Stibor, Krbec, Kühnel, Šafařovský.