V sobotu bylo sice úmorné vedro, ale dopoledne přesto patřilo šikovným dětem na speciálech.

Závod tříletých

Upovídaný komentátor Marek Vobr vítal hosty, pouštěl písničky, děkoval sponzorům a kolem desáté odstartoval závod tříletých. Vyhrál ho Viktor Jozífek s velkým náskokem. Naděje I., Naděje II., žáci a žákyně.

Na bedně stál David Jílem, Nelly Kuzmanová, Eliška Smržová, Michal Koňák, Filip Chýle a další. Vítězové měli malování na obličej zdarma, zmrzlina chutnala i spokojeným rodičům.

Potom to přišlo. Dospěláci si projeli trať, kde přes noc vyrostlo několik technických překážek, pořadatel stanovil pět kol pro hlavní soutěž. Dvacítka drsňáků vyrazila přesně ve 13:30.

Start byl u hospůdky Pohoda, barevný peloton pokračoval do kopce k vysílači, přes louku kolem rybníka do lesa, kde čekaly na sportovce schody, dřevěný můstek a spleť úzkých cestiček.

Další závod v srpnu

V čele byla dlouho dvojice, domácí Jan Vácha a Michal Zbuzek z Litvínova. Do třetího kola se poctivě střídali, potom zabral Zbuzek a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Letos jsem vyhrál patnáct závodů ze třiceti, tady jsem poprvé. Hezký okruh, čekal jsem ale větší konkurenci. Skvělá parta, místo koupaliště raději ždímají propocená trika," vyhodnotil situaci šampion a rozloučil se s kamarády, kteří označili za nejnebezpečnější místo průjezd mezi třemi stromy u rybníka, kam prostě někteří vazouni nedostali ramena.

Vysoký Jan Vácha sice neudržel druhou pozici, ale s úsměvem oznámil termín dalšího závodu. Na Střížáku se opět horská kola setkají 9. srpna.

Výsledky hlavní soutěže: 1. místo: Michal Zbuzek, 49:47, Litvínov
2. místo: Josef Nestler, 51:05, Most
3. místo: Jan Vácha, 51:22, Ústí n. L.