„S jasným kandidátem na postup do extraligy jsme odehráli velmi slušný zápas. Škoda, že jsme se na konci prvního poločasu a v úvodu druhé půle dopustili několika chyb, které soupeř potrestal. V takovém zápase je nutné udržet koncentraci plných šedesát minut," tvrdí kouč Chemičky Tomáš Velek a pokračuje: „Přesto chci kluky pochválit, zejména brankáře Švandu, který byl vynikající a stále se zlepšujícího Srbu. V posledním dějství budeme mít problém se sestavou. Z důvodu pracovních povinností si kluci brali dovolené a přehazovali směny a teď máme problémy. Chceme však zabojovat i bez opor. Odpočinek po sezoně bude velmi krátký a letos místo u vanilkových rohlíčků, prožijeme vánoční svátky ve fyzické přípravě na jarní odvety. Závěrem chci moc poděkovat našemu prezidentovi Romanovi Tlustému, který manažersky zařídil celou podzimní sezonu a díky tomu jsme se mohli soustředit pouze na házenou," pochvaloval si Velek.

V posledním podzimním kole se hráči Chemičky představí v Náchodě, kterému patří pátá příčka tabulky a o víkendu se mu podařilo zvítězit v Lounech 36:34. Chemička zůstala poslední se ziskem čtyř bodů, stejný počet jich má na kontě Olomouc, pět bodů nasbíraly celky Chodova a Litovle. Soupeř Chemičky ze Zlína vyhrál i desátý zápas, má na kontě 20 bodů a o tři méně má druhá Bystřice pod Hostýnem.

V soutěži kanonýrů vede Zbránek z Bystřice, který nastřílel 69 branek, druhý je společně se Schmalzem z Olomouce Ondřej Vrběcký z Chemičky s 58 brankami.

Chemička Ústí – HC Zlín 22:29 (10:15)

Chemička: Švanda 1, Biskup – Novák, Vrběcký 2, Pihera 4, Házl 2, Hladík, Uller, Srba 6, Bůžek 1, Jelínek 2, Velek. Za hosty nejvíce: Vacula 6, Plšek 4. Rozhodčí: Moravec a Rutta. Diváci: 50.