„Je to škoda, ty body nám budou chybět. Letos se při nájezdech trápíme," uznává kouč Elby DDM Jaroslav Pavlík, jehož tým zůstává i přes porážku pátý v tabulce extraligy.

Zápas s Kovem měl pro Ústí znamenat výhru za tři body a posun na ještě vyšší pozice v tabulce. „Jenže jsme ho mentálně nezvládli. Hosté vyhráli naprosto zaslouženě, byli po celý zápas aktivnějším týmem," povídal Jaroslav Pavlík.

Jeho tým doma prohrával už od 7. minuty. „Měli jsme špatný vstup do utkání. Řekli jsme si, že musíme hodně střílet a výsledkem je jen šestnáct střel za zápas," kroutil zkušený kouč hlavou.

I přesto všechno se ale Elbě podařilo skóre otočit. „Přes to utrpení jsme vedli 2:1. Jenže místo toho, abychom si to pohlídali a zkušeně podrželi míček, jsme ještě v té samé minutě dostali gól na 2:2," nechápal kouč Severočechů.

V posledním dějství už se skóre nezměnilo. „Trochu zapršelo a povrch už nebyl ideální," vysvětlil kouč.

Muselo se tedy jít do nájezdů, v minulých sezonách parádní disciplíny Elby. „Tentokrát se dařilo více střelcům, když až do páté série všichni proměnili. V šesté ale zaváhal Langthaler a hosté rozhodli," vyprávěl smutným hlasem Pavlík.

Elba Ústí – Kovo 2:3 sn (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)Branky a nahrávky: 14. Soukup (Kváš, Štěpánek), 27. Štěpánek (Soukup, Švanda) – 7. Strejček (Winter), 27. Strejček, rozhodující nájezd Košely. Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Střely: 16:22. Diváci: 145.

Sestava Elby DDM: Brhel (Banda) – Červinka, Horáček, Hubený, Kerl, Kučera, Kváš, Langthaler, Patzelt, Pilař, Poláček, Růžička, Soukup, Šilínek, Štěpánek, Švanda, Gottfried. Trenér: Pavlík.