„Je to pro nás důležitá výhra a jsem rád, že jsme se prosadili střelecky. Kluci si dokázali, že branky dávat umí," pochvaloval si po utkání trenér Elby Milan Jelen.

Jeho tým přitom očekával na východě Čech těžkou bitvu. „Hradec nastoupil i s Novákem, což je nejdůležitější článek jeho kádru. Moc šancí jsme mu ale nedali, měli jsme hru pod kontrolou. První třetina sice z naší strany nebyla úplně ideální, ale po premiérové trefě Vinše jsme se uklidnili a ve druhé části jsme zápas rozhodli," vyprávěl kouč.

Čeká je domácí dvojzápas

Elba tak zůstává na osmé příčce tabulky. „Ta je ale zkreslená, protože máme odehrané o dva zápasy méně, než naši soupeři," vysvětlil Jelen.

Za týden se hokejbalisté Ústí nad Labem představí v domácím prostředí, kde se utkají s Letohradem a Třincem. „Nečeká nás nic lehkého, ale chceme uspět. Rád bych získal šest bodů, ale i pět by bylo dobrých," dodal na závěr kouč.

Hradec Králové – Elba DDM Ústí 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)Branky a nahrávky: 7. Vinš (Bím), 17. Langthaler (Soukup, Kučera), 20. Bím (Soukup, Hubený), 22. Růžička (Soukup), 30. Baxa (Poláček, Horáček), 42. Baxa (Horáček), 43. Langthaler (Soukup, Růžička). Rozhodčí: Šulo, Pečený. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 22.
Elba DDM Ústí nad Labem: Humlíček (Mergl) – Růžička, Zákon, Poláček, Kučera, Kerl – Sedláček, Baxa, Horáček – Hubený, Langthaler, Soukup – Bím, Štoček, Vinš. Trenér: Jelen.