Ústí n. L. – Hokejbalisté Elby zahájili v pondělí přípravu na novou extraligovou sezónu. Po té loňské, kdy však opět mířili vysoko a účast v play-off byla splněním toho nejzákladnějšího cíle, budou mít letos ambice o dost skromnější.

„Skončilo nám šest klíčových hráčů, naším primárním úkolem tak bude jednoznačně záchrana v nejvyšší soutěži,“ soudí Jaroslav Pavlík, hlavní trenér. Doplnění kádru přijde hlavně ze zdejších juniorských kategorií, přestože ty jsou poměrně kvalitní, vstup do seniorského hokejbalu může být pro mladíky pořádným skokem. Tím spíš, že hokejbalisté si hradí řadu výdajů sami a rozhodně se nejedná o profesionální sport. „Trénujeme sice čtyřikrát týdně, do začátku sezóny tak absolvujeme nějakých 40 tréninků, soustředění ale zakomponovat nelze, stejně tak musíme respektovat, že řada hráčů si přes léto vybírá dovolenou,“ doplňuje Pavlík.

SOUKUP ZŮSTÁVÁ
Elbu tak čeká hlavně tréninkový drill, který doplní několik přátelských zápasů. Ty jsou ale zatím stále v jednání. Co je již vyřešené, je otázka kolem největší opory týmu, Lukáše Soukupa. Ten v červnu okusil i domácí mistrovství světa v Pardubicích v barvách české reprezentace, a je tak bezesporu největším tahounem týmu, což potvrdily i statistiky v minulé sezóně, kde patřil do TOP 5 kanadského bodování základní části v celé soutěži.

„S Lukášem jsme se spolu už bavili a jsme rádi, že zůstává. Zůstane i Jan Langthaler,“ potvrdil Pavlík, jemuž tak ubude alespoň pár starostí se složením kádru. „Kromě doplnění mladými hráči zatím k posilám nemůžeme říct nic dalšího, vše je ještě ve fázi jednání,“ dodal vedoucí týmu Tomáš Laibl.