Hráči amerického fotbalu podlehli na domácím hřišti ve Svádově Bílovicím Sígrs vysoko 0:23 a museli se spokojit se stříbrnými medailemi.

„Nemáme se za co stydět. Kluci měli na to vyhrát, ale Sígři jsou zkušenější a zvládli to lépe. Byla to ale perfektní sezona, kluci si zaslouží velkou pochvalu a velké díky. Vzdávám jim hold za to, co předváděli," říkal po rozhodující bitvě trenér Milan Sahula.

„Je to škoda, představovali jsme si to jinak. Naše obrana hrála skvěle, v útoku jsme ale neuměli reagovat. Je vidět, že takové situace neumíme a nezvládáme," hlesl jeho syn Matěj, hrající předseda oddílu.

Série skončila

Severočeši byli přitom před finálovou bitvou mírným favoritem. Letos totiž vyhráli všech šest předchozích zápasů a vyšlápli si i na Bílovice. Jenže ve finále jejich vítězné tažení skončilo. Hosté byli aktivnější a hlavně – skórovali.

„Ani si nepamatuji, kdy jsme odehráli zápas s nulou na kontě, je to zklamání. Nejen z toho důvodu, jak zápas dopadl, ale také kvůli tomu, že jsme se v útoku nedokázali prosadit," litoval Milan Sahula.

Jeho Blades hnalo kupředu devět stovek fanoušků. „Dělali jsme, co jsme mohli. Na finálový zápas jsme se maximálně připravili, ale bohužel se nám to nepodařilo. Největší rozdíl byl asi v tom, že Bílovice jsou zkušenějším týmem, mají ostřílené hráče a náš tým je oproti nim daleko mladší. Hráči měli problémy srovnat si v hlavách situace, do kterých se dostali," všiml si kouč.

Sen se rozplynul

V závěru zápasu už se obrana „blejdů" zbortila jako domeček z karet. Skóre narůstalo a sen Ústí o zisku nablýskané trofeje se rozplynul. „Byla to bezmoc," uznal smutným hlasem Matěj Sahula.

„Z velké části za to mohla nervozita, právě z ní pramenily naše chyby. Sígrs jsou mazáci, mají tým poskládaný ze všech tří brněnských klubů. Nechci říct, že jsou sehranější, ale zvládli to lépe v hlavě," uznal po zápase trenér poražených Blades.