Basketbalisté posledního týmu ligové tabulky Ústí porazili doma Levice 79:76. Severočeši dokázali Levice porazit i na Slovensku, kde v listopadu zvítězili rovněž o tři body.

Do poločasu jste šli s náskokem patnácti bodů, ale v poslední minutě zápasu jste najednou o bod prohrávali. Co se stalo?
Asi jsme se zalekli vítězství,najednou nás začali stahovat. Koncovka byla hodně dramatická. Nebáli jsme se, ale měli jsme v hlavách to, že nás dotahují. Třetí čtvrtiny máme hrozné, ty bych nejraději nehrál. Nakonec jsme to urvali, dřív nám chybělo štěstí a nyní jsme to zvládli. Začínáme být silnější. Od nového roku jdeme mílovými kroky kupředu, je to vidět na tréninku i při hře. Dnešní výhra nám pomůže psychicky.

Závěr utkání jste musel vzít sám na sebe a poslední dvojkou rozhodnout. Věřil jste si?
Nic jiného nezbývalo, měl jsem balon nahoře, čas rychle ubýval, tak jsem si jednou bouchnul a padlo to tam. Byla to obrovská euforie. Konečně jsme tu smůlu prolomili a já doufám, že nyní už to bude dobré.

Jak vám pomohl návrat amerického rozehrávače Thaddeuse McFaddena, hvězdy loňské sezony?
Hodně. Je tu sice teprve od čtvrtka, musíme se spolu sžít, ale jeho patnáct bodů a hlavně přehled na hřišti bylo znát. Chceme ještě po něm, aby to nebral tolik na sebe a více rozehrával balon. Trenér si s ním musí promluvit, co po něm přesně chce, ale Tedd nám přinesl klid. S jeho příchodem jsme na trojkové čáře o dost silnější.

S Levicemi jste letos vyhráli oba zápasy, přitom nejde o žádného slabého soupeře (v tabulce je slovenský tým sedmý). Hraje se vám na ně nějak dobře?
Ještě s minulou sezonou dohromady s nimi máme skóre 6:0, což je neuvěřitelné. Nechápu to, asi je to jen shoda náhod. Zápasy s nimi jsou psychicky náročné.

Jaké nyní vidíte šance na play off ?
Nehodnotíme, kam máme dojít. Krizi jsme měli velkou, ale nic nevzdáváme a jdeme zápas od zápasu a zlepšujeme se. Je ještě 13 zápasů do konce.

V dalším kole vás čeká Opava, která je jen o bod před vámi. Bude to velká motivace ji porazit?
Proti Opavě se nám hraje špatně, je to přes celou republiku a my na ně moc neumíme. Máme ale na přípravu týden, trenér nás na to naladí a my pojedeme pro vítězství.