Pokladník si spokojeně mne ruce. Vstupenky k sezení na All-Star Game, chcete-li Utkání hvězd, už vyprodal. Nyní  zbyly k dispozici jen lístky na stání. „Lidi tady mají basket rádi, to se opět ukázalo,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro Deník Tomáš Hrubý, generální manažer ústeckého klubu. S tím, že se do haly vtěsná 1 500 diváků.
 
První vrchol basketbalové sezony se koná v sobotu. Zajímavé odpoledne okysličené dvěma novinkami začne kvalifikací mladých trojkařů už ve 14:00. Ostrý start akce je o hodinu později.
 
Utkání hvězd se na severu Čech zabydlelo. Do krajské metropole se vrací z Děčína, kde se konalo naposledy.
 
A oba tábory mají mezi hlavními aktéry bohaté obsazení. Jen namátkou: za Mladé pušky nastoupí v základní sestavě nejen doma v Ústí populární Ladislav Pecka, na druhé straně u Mazáků bude připraven Donald Robinson. Tento americký šikula, jenž rovněž hájí ústecké barvy, se předvede i mezi smečaři při Slam Dunku.

Ilustrační foto
Kolínu patřil doma jen úvod, pak převzalo režii Ústí. Basketbalisté vezou výhru!

Děčín nasadí do základních sestav hned čtyři opory. Za pušky nastoupí rozehrávač Ondřej Šiška a křídelník Šimon Ježek, za Mazáky reprezentační křídelník Tomáš Pomikálek a power forward Robert Landa.
 
„My si z toho s klukama dělali srandu, protože se to složení základních pětek různě měnilo a do poslední chvíle nebylo jasné, jak to dopadne.“ přiznal pro web děčínského klubu jeho ústřední hráč a Liberecký rodák Tomáš Pomikálek: „Před tréninkem v pátek, kdy končilo hlasování, jsme na to koukali a vtipkovali o tom, kdo tam nakonec bude a nebude, protože ve hře byli od nás třeba ještě Pavel Houška nebo Lukáš Feštr.“
 
V pátek finišovaly v hale Slunety na Klíši přípravné práce, hráči zamíří do Ústí nad Labem až v sobotu. „Nabízeli jsme jim i možnost ubytování, ale tu nikdo nakonec nevyužil,“ přiznal manažer Hrubý, jenž byl hlavním iniciátorem All-Star Game v Ústí. „Pro město i celý kraj je to významná sportovně společenská akce, diváci se mají na co těšit.
 
Utkání hvězd nabídne hned dvě novinky. První je nová kvalifikace v soutěži trojkařů, do níž by se mělo zapojit dvanáct zástupců všech klubů z extraligy staršího dorostu U19. Druhou pak soutěž ve hře jeden na jednoho o rovný tisíc eur. „Nové věci budou bavit,“ odhadl Tomáš Hrubý.
 

Aktéři All-Star Game:MAZÁCI
Jakub Šiřina (rozehrávač Opava)
Eugene Lawrence (rozehr. Nymburk)
Bryan Smithson (rozehrávač Svitavy)
Tomáš Pomikálek (křídlo Děčín)
Vojtěch Hruban (křídlo Nymburk)
Donald Robinson (křídlo Ústí nad Labem)
Jiří Welsch (křídlo Pardubice)
Pavel Slezák (křídlo  Svitavy)
Robert Landa (power forward Děčín)
Petr Benda (power forward Nymburk)
Kamil Švrdlík (pow.forward Pardubice)
Mladen Primorac (pivot Brno)
MLADÉ PUŠKY
Ondřej Šiška (rozehrávač Děčín)
Petr Šafarčík (rozehrávač Kolín)
Jaromír Bohačík (křídlo Nymburk)
Šimon Ježek (křídlo Děčín)
J. Christopher Fuller (křídlo Olomoucko)
Dominez Burnett (křídlo Pardubice)
Kendrick Ray (křídlo  Nymburk)
Lukáš Stegbauer (power forward J. Hradec)
Ladislav Pecka (power forward Ústí)
Alexander Madsen (power forward USK)
Lee Skinner (power forward Kolín)
Russell Woods (power forward Ostrava)