Teď ale mají nového kouče, Američana Ciarana Kellyho a řadu posil. Cíl je jasný, Blades by rádi postoupili do nejvyšší soutěže!

„Věřím, že jsme asi nejchytřejší a nejdisciplinovanější tým ve druhé lize,“ řekl před startem soutěže trenér Kelly pro klubový web. Zároveň ale přiznal, že Blades postrádají rychlost. „To je to nejdůležitější, na čem v nadcházejících týdnech musíme zapracovat,“ připustil.

Jestli se to jeho týmu skutečně povedlo se ukáže v Plzni. „Všichni se neskutečně těšíme. Příprava byla dlouhá a každý se těší na to, aby ukázal to nejlepší co v sobě má a pomohl tak týmu k výhře,“ má jasno opora zadních řad Blades Jan Pittner.

Na Ústečany letos čeká celkem osm zápasů, čtyřikrát hrají venku a čtyřikrát doma. Utkají se s Pilsen Patriots, Prague Hippos, Brno Sígrs a také s bývalým prvoligovým týmem Brno Aligators. „Sígrs i Aligators jsou týmy prvoligového kalibru. jsem nesmírně zvědavý na to, jak si s nimi poradíme,“ přiznává kouč Kelly.

Hráči se ale na výzvy těší. „Letošní soutěž bude vyrovnaná a každý zápas bude velmi obtížný. Takže se neskutečně těším. Z takových zápasů si toho můžeme odnést asi nejvíce. Není lepšího tréninku než opravdový zápas se silnými soupeři,“ říká quarterback a reprezentant ČR Jan Bláha.

První domácí zápas sehrají Blades 30. dubna od 14 hodin, kdy na domácí půdě ve Svádově hostí Sígrs.