Posledním střípkem do mozaiky je chilský reprezentant Vicente Parraguirre. Jste rád, že je konečně zpět?
Určitě, už to vypadalo s jeho návratem všelijak. Dostat sem někoho z Jižní Ameriky, to je opravdu velký problém. V úterý sem ho přivezl z letiště. Jeho příchod, to byla asi největší akce mé dosavadní manažerské kariéry.

Údajně jste jednal i se zástupci ambasády v Santiagu?
Ano, několikrát, komunikace byla výborná. Ale nebýt programu Národní sportovní agentury a velké pomoci Milana Hniličky, který nám přes svaz ochotně pomohl vyřídit potřebné dokumenty, tak by se to nepovedlo.

Od března jste se neviděli, v jakém stavu se opora vrací?
Působil na mě atleticky, nepřibral na váze, měl morálku, nejsem zklamán. Na druhou stranu pět měsíců patřičně netrénoval, jeho národní tým také neměl žádné akce… Má manko ve fyzické připravenosti a logicky i herní výpadek. Je to teď na trenérovi, jak rychle ho dostane do formy. Musel mít čerstvé covidové vysvědčení. Test prokazoval.

Jednání se táhla dlouho, problémem číslo jedna bylo cestování…
On sám je rád, že se dostal z problémového prostředí, kde jsou opatření daleko přísnější a násobně horší. Je rád, že je v Evropě. Snad bude spokojenost oboustranná.

Už dříve jste z Kanady přivedl druhého a pro nadcházející sezonu posledního cizince Larse Bornemanna. Dají se čekat další změny?
Co se týče kádru, tak jsme ho naplnili. Chtěli jsme s trenérem získat ještě post blokaře. Mělo jít o mladého a perspektivního hráče z juniorky, ale to se zatím nepovedlo. Stejně jako loni budeme hrát na tři blokaře.

Máte za sebou první halový turnaj v Liberci. Jaký byl?
Vedle domácí Dukly tam byly Beskydy a Příbram. Vrátili jsme se s jednou výhrou a dvěma porážkami. Trenér viděl herní posuny, bohužel jsme nezvládli nějaké koncovky. Na nich a sehrání musíme do ligy zapracovat.

Příprava probíhá dle plánu?
Teď před sebou máme turnaje v Karlových Varech a Benátkách nad Jizerou, kde nás čekají další extraligoví soupeři. Zatím nemáme žádná zranění ani karantény, ale v téhle době se nedá moc plánovat. V úterý máme sezení manažerů a majitelů klubů. Budeme řešit testování, karantény a další omezení. Chceme to dostat do systému.Zkusíme něco vymyslet, zatím komunikujeme na dálku. Hodláme dát dohromady závazná pravidla.