Téměř třicítka mládežníků tohoto ústeckého klubu zde pod taktovkou vedoucích trenérů podstupovala aktivitami nabitý sportovní týdenní program, zaměřený nejen na tmelení kolektivu v období letních prázdnin, ale také na rozvoj obecných pohybových schopností i specifických dovedností.

„Každodenní vícefázový tréninkový program obsahoval vždy specializovaný dopolední i odpolední tréninkový blok, večer došlo spíše na regeneraci a volný program," prozradil šéftrenér ústecké Kamury Martin Leška.

Nabitý program

V rámci sportovního pobytu nechyběly tradičně technické tréninky ve sportovním karate, tréninky rozvoje pohybových dovedností, strečink, výkonnostní testy a také tradiční orientační běh.

„Co se týče dalšího vyžití, připravili jsme pro všechny účastníky i několik turnajů v doplňkových, zejména kolektivních sportech, došlo i na táborák, maškarní, diskotéku a výlet do prostředí Česko-saského Švýcarska," vyjmenoval trenér aktivity svých svěřenců.

Nyní už se mladí karatisté začnou připravovat na start nové sezony, která vypukne 1. září zahájením činnosti všech tréninkových skupin klubu.

„V rámci tohoto zahájení bude náš klub pořádat, tak jako každý rok, nábory nových členů, a to pro zájemce věkových kategorií dětí předškolního věku (4 až 6 let) a nábory mládeže ve věku 6 až 12 let na ZŠ pod Vodojemem ve Všebořicích, kde sídlí centrála našeho klubu a dále na ZŠ Hluboká v Neštěmicích," dodal na závěr Martin Leška.